Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Kadir Özkaya, Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nin Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, bireysel başvuru mekanizmasının on yılı aşkın süredir kaydettiği performansı detaylı bir şekilde açıkladı.
Başkan Özkaya'nın paylaştığı güncel veriler, AYM’nin yoğun başvuru yükü altındaki çalışma hızını gözler önüne serdi:
Toplam Başvuru Sayısı: 2012’den bugüne kadar AYM’ye ulaşan bireysel başvuru sayısı 703 bin 382’ye ulaştı.
Karara Bağlanan Başvuru: Bu başvuruların 602 bini bugün itibarıyla karara bağlandı.
İhlal Kararı Sayısı: Temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği gerekçesiyle verilen karar sayısı ise 81 bin 841 oldu.
Özkaya, ayrıca mahkemenin karara bağladığı ihlal kararlarından icra edilmeyi bekleyen 84 karar bulunduğunu da sözlerine ekledi.
GENÇLERE MOTİVASYON ÇAĞRISI
Açılış töreninde öğrencilere de seslenen AYM Başkanı Özkaya, akademik hayata yeni başlayan gençlere başarı için üç anahtar faktörü işaret etti:
"Azim, sabır ve doğru yön bir araya geldiğinde hiçbir hedef ulaşılamaz değildir. Kalbinizle inanın, aklınızla planlayın, emeğinizle sürdürün."
