Öztrak'tan seçim açıklaması: Nisan başına kadar yapılırsa destek veriririz

Öztrak'tan seçim açıklaması: Nisan başına kadar yapılırsa destek veriririz

Erken seçime ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Nisan başına kadar yapılacak bir erken seçime biz de destek veririz. Ama Nisan’ın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki bir erken seçime biz destek olmayız” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Erken seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, “Nisan başına kadar yapılacak bir erken seçime biz de destek veririz. Ama Nisan’ın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki bir erken seçime biz destek olmayız” ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle;

“ARTIK YENİ BİR DÖNEMİN ŞAFAĞINDAYIZ”

“Gelmekte olan yıl öyle sıradan bir yıl değil. Bu ülkenin yurttaşları için 2023 çok özel ve anlamlı bir yıl. 2023, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını artık tamamlıyoruz. İkinci yüzyılına kapıyı aralıyoruz. Artık yeni bir dönemin şafağındayız. 2023, Cumhuriyet Halk Partisi için de ayrıca önemli bir yıl. 2023'te partimizin 100. yaşını kutlayacağız ve aziz milletimizin teveccühüyle 100'üncü yılımıza iktidar partisi olarak gireceğiz.

Bundan dört yıl önce ucube tek kişilik hükümet sistemi Olağanüstü Hal şartlarında millete dayatıldı. ‘Her derde deva' diye getirilen sistem istişareyi bitirdi, Gazi Meclisimizi etkisiz hale getirdi. Devletin adalet direğini çökertti. Muktedir olma vasfını yitirmiş, metal yorgunu, kibir hastalığıyla malul, her şeyi kendi bildiğini sanan, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan, AK Parti Genel Başkanı ve şürekâsı, milletimize verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Ne demiş Ziya Paşa: ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı, eserinde.'

“AK PARTİ GENEL BAŞKANI 2021'DE KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL EKONOMİ POLİTİKALARIYLA PARAMIZI PUL ETTİ”

AK Parti Genel Başkanı 2021'de kerameti kendinden menkul ekonomi politikalarıyla paramızı pul etti. Pahalılığı hortlattı. Sonra çıktı, ‘Kur da düşecek, faiz de düşecek… 2022 en parlak yılımız olacak' diye söz verdi. Ama atadığı Hazine ve Maliye Bakanı; ‘2022, en kötü yıl olarak, tarihe geçti' dedi. Yıl biterken sarayın beceriksizliğini ifşa etti. Paramız, dünyada en fazla değer kaybeden, para birimlerinden biri oldu. Buna rağmen 12 aylık dış ticaret açığı, 2022'ye girerken 46 milyar dolardı.

Yıl biterken 107 milyar dolara sıçradı. Son 10 yılın rekorunu kırdı. Ülkenin döviz bilançosunu gösteren cari dengedeki açık 7 milyar dolardan 43 milyar dolara çıktı. Tek bir senede altıya katlandı. 2022'ye girerken Hazine'nin ödeyeceği toplam iç borç faizi 795 milyar liraydı. Bugün 2 trilyon 570 milyar liraya çıktı. Yüzde 223 arttı. 2022'ye girerken 200 lira gelen elektrik faturası sene biterken 402 liraya çıktı. Bin lira gelen doğal gaz faturası sene biterken 2 bin 611 liraya sıçradı.

Geçtiğimiz yılbaşında çiftçi, traktörünün deposunu bin 327 liraya dolduruyordu. Şimdi aynı depoyu doldurmak için 2 bin 556 lira ödüyor. Geçtiğimiz yılbaşında 680 liraya dolan araba deposu bugün bin 35 liraya doluyor. Ülkeyi yönetemeyen kifayetsiz hükümet ülkemizi üretici enflasyonunda dünya birincisi, gıda enflasyonunda dünya dördüncüsü, tüketici enflasyonunda dünyaya altıncısı yaptı. Milletimizi hayat pahalılığı altında ezdi bitirdi.

“2023'E DE ZAM YAĞMURLARIYLA GİRİYORUZ”

2023'e de zam yağmurlarıyla giriyoruz. 2022'ye fahiş elektrik ve doğal gaz zamlarıyla uyanmıştık. 2023'e de yüzde 84'lük fahiş ‘doğalgaz hizmet bedeli' zammıyla giriyoruz. Ucube tek kişilik hükümet sistemi; 2022'de ekonomiyi yamayla, göz boyamayla götürmeye kalktı. Ama patlak şambrel yama, metal yorgunu gövde boya tutmaz oldu. Piyasa ekonomisi gitti, kumanda ekonomisi geldi.

2022'de sadece ekonomik kriz değil, devletteki yönetim krizi de zirve yaptı. 2022'de ‘Ucube Tek Kişilik Hükümet Sistemi' tel tel döküldü. Organize Sanayi Bölgelerinin elektriğini 3 gün kestiler. Doğalgaz tedarikinde yüzde 40 tenkisata gittiler. İhracatçıların döviz gelirlerinin önce yüzde 25'ine sonra yüzde 40'ına el koydular.

“BUGÜNE KADAR YAŞAMADIĞIMIZ BİR SÜRÜ GARABETİ 2022'DE YAŞADIK”

Bakan Yardımcıları, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları banka kredilerinin nerede kullanılacağını, telefon talimatlarıyla belirler oldu. Bugüne kadar yaşamadığımız bir sürü garabeti 2022'de yaşadık. İstanbul karlar altında kaldı. İstanbul Havalimanı'na inemeyen atama İçişleri ve Ulaştırma bakanları katlettikleri Atatürk Havalimanı'na indiler. Karda Atatürk Havalimanı'na sığınanlar kuzeyimizde savaş çıkınca bu sefer etmedik laf bırakmadıkları Montrö'ye sığındılar. Sıkışınca Montrö'ye sığınanlar, Montrö'yü savunan emekli amiralleri zindana atma girişiminden de geri kalmadılar. 21. Yüzyılda, 2022'nin hemen başında koskoca bir kentimizi Isparta'mızı karda kışta dört gün boyunca karanlığa gömdüler. Bir vatandaşımız soğukta donarak öldü.

Ocak ayında verdikleri asgari ücret, Şubat ayında açlık sınırının altına düştü. Tarım Bakanı görevinden affedildi. Yerine atanan Bakan Venezuela'da, ‘Biz hayvanlarımıza pizzacıdan pizza, Burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp, yediriyoruz' dedi. Bu ülkede tarımı nasıl batırdıklarını dünya âleme itiraf etti. Erdoğan aç yatmak zorunda bıraktığı milletimize; ‘Manda yoğurdu hakikaten kalitedir. İçine şöyle Medine hurması doğrarım. Çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bunu yer yatarım' diye, şifalı tarifler verdi. Umutlarını çaldığı gençlerimizin karşısına çıktı; ‘Aromalı kahve içme ve dünyayı gezme' tavsiyesinde bulundu.

“ERDOĞAN VERDİĞİ SÖZÜN YARISINI BİLE TUTAMADI”

‘2023'te milletin toplam gelirini en az 2 trilyon dolara çıkaracağız' diye söz verdi. Ama bu ay kabul ettikleri bütçede, ‘2023'ün milli geliri ancak 867 milyar dolar olur' diyorlar. Hadi dünyada salgın oldu. Rusya, Ukrayna'yı işgal etti. Küresel arz zincirleri dağıldı. Tüm bunların sonucunda, milli gelirimiz 2 trilyon dolar olmasın da 1 trilyon 900 milyar dolar olsun. Hadi 1 trilyon 800 milyar dolar olsun. Ama 2 trilyon dolar nere, 867 milyar dolar nere? Erdoğan verdiği sözün yarısını bile tutamadı.

Erdoğan, 2023'te kişi başına gelirimizi 25 bin dolara yükselteceğine söz verdi. 2011'de bu sözü millete verdiğinde, Türkiye'de kişi başına gelir 11 bin 289 dolar idi. Şimdi imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Programında, ‘2023'te kişi başına gelir, 10 bin 71 dolar olacak' diyor. Milleti 2011'deki gelirinin bile gerisine götürdü. 2011'den bu yana milletin geliri yerine sadece Saray ve şürekâsının geliri arttı. Yine, ‘İşsizliği yüzde 5'e düşüreceğim' dedi. Şimdi ‘yüzde 10'un altına düşmez' diyor. İhracat, enflasyon için verdiği sözlerde de hep aynısı oldu. Millete verdiği hiçbir sözü tutmadı. Vadettiklerinin yarısına bile ulaşamadı. Bu tablo; beceriksizliğin, kifayetsizliğin ve siyasi iflasın ilamıdır.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Öztrak basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erken seçime ilişkin bir soruya Öztrak, “Nisan başına kadar yapılacak bir erken seçime biz de destek veririz. Ama Nisan'ın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki bir erken seçime biz destek olmayız. Bu siyaset mühendisliğinin parçası olmayız. Zaten bunun bir erken seçim niteliği de yoktur. Seçime bir bir buçuk ay kalmışken neyin erken seçimi? Cumhurbaşkanının yetkisi vardır. Buyursunlar kendi göbeklerini kendileri kessinler” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN