Öztrak'tan zamlara sert tepki: Erdoğan'ın yaptığı 'Siyasi eşkıyalığın’ dik alası

Öztrak'tan zamlara sert tepki: Erdoğan'ın yaptığı 'Siyasi eşkıyalığın’ dik alası

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni yılda doğal gaz, elektrik, akaryakıta yapılan zamlara tepki göstererek, “Milletin alın terine, emeğine, cüzdanına yeni bir gece yarısı kumpası düzenledi. Erdoğan'ın yaptığı zam değil, zulümdür; ‘siyasi eşkıyalığın’ dik alasıdır” dedi.

Yeni yıla girerken doğalgaza yüzde 25, elektriğe ise yüzde 50 zam yapıldı. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise yüzde 125 zamlandı. Ayrıca boğaz köprüleri ve Avrasya Tüneli geçiş ücretleri de arttı. EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre, motorinde 1 lira 29 kuruş, benzinde 61 kuruş ve LPG'de 78 kuruş fiyat artışı gerçekleşti.

'ERDOĞAN'IN YAPTIĞI ZAM DEĞİL, ZULÜMDÜR'

CHP'li milletvekilleri, iktidarın 2021 yılının son günü yaptığı zamlara sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak zamları, “Erdoğan şahsım yönetimi, hem de yeni yıla girerken, milleti zam sağanağıyla ezdi. Milletin alın terine, emeğine, cüzdanına yeni bir gece yarısı kumpası düzenledi. Erdoğan'ın yaptığı zam değil, zulümdür; ‘siyasi eşkıyalığın’ dik alasıdır” sözleriyle değerlendirdi.

“BUNLARDA NE NAS NE VİCDAN VAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, "Eyyyy Faşist Muhalefet..’ Trollüğü ile Halka Palavra Anlattılar: En Kalibreli, en cibiliyetli, en sinsi zamları bu millete reva gördüler. Bunlarda ne nas, ne vicdan var: Konut doğalgaz yüzde 25; elektrik yüzde 50; motorin 1 lira 29 kuruş; benzin 61 kuruş; LPG 78 kuruş zam aldı” tepkisini gösterdi.

“BU KADAR AĞIR ZAM YAĞMURU TAM BİR SİYASİ EŞKİYALIKTIR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Tarihte görülmemiş boyutta bu kadar ağır ZAM YAĞMURU tam bir SİYASİ EŞKİYALIKTIR. Zamdan başka yapabileceğiniz bir şey kalmadıysa derhal istifa edin ve milletin sırtından inin….”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Gözleri kıpır kıpır. Zamları şıkır şıkır. İnsafınız kurusun yeni yılı şimdiden zehir ettiniz. Derhal seçim Hemen seçim” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Zam zam zam! AKP, koronavirüsten daha tehlikelidir!” tepkisini gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN