200 liralık elektrik faturası kaç lira olacak? Uzmanlar hesapladı

200 liralık elektrik faturası kaç lira olacak? Uzmanlar hesapladı

Türkiye yeni yıla büyük zamlarla birlikte giriş yaptı. Elektrik, doğalgaz, köprü ücretleri gibi bir çok kalemde zam yağmuru 2022 ile birlikte hayatımıza girdi. Peki faturalar bu zamlardan nasıl etkilenecek?

SEMİH BİŞKİN

2022'nin ilk dakikalarında açıklanan büyük zamlar hem halk hem de siyasiler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Elektrikten doğalgaza, benzin, motorin fiyatlarından köprü geçişlerine kadar bir çok kalemde büyük zamlar geldi. Gelen zamlar faturalara ve vatandaşın cebine nasıl yansıyacak?

200 LİRALIK FATURA 375 LİRAYA ÇIKIYOR

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu, zamlardan önce 200 TL. gelen bir elektrik faturasının zam sonrası nasıl yükseldiğini detaylarıyla anlattı. Kadıoğlu, kwh hesaplaması yaparak 200 liralık bir faturanın 375 liraya çıkacağını detaylarıyla anlattı.

İşte Kadıoğlu'nun o paylaşımı:

Kadıoğlu ayrıca "Elektrik fiyatlarındaki değişim" diyerek Bloomberg'den alıntıladığı büyük artışın görselini de paylaştı.

fibkclgx0aiiyol.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN