Patiswiss CEO'sunun 'yüksek lisans' gerçeği: '2013'te bitirdim' demişti bölüm ilk mezunu 2015'te vermiş

Patiswiss CEO'sunun 'yüksek lisans' gerçeği: '2013'te bitirdim' demişti bölüm ilk mezunu 2015'te vermiş

Geçtiğimiz günlerde 'küflü çikolata' paylaşımına tehditle cevap veren, sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız’ın üniversite bilgilerinde ilginç bir gerçek ortaya çıktı. 'Mezun oldum' dediği üniversitenin sitesinde yer alan bilgiye göre, Yıldız’ın 2011 ile 2013 yılları arasında tamamladığını söylediği programın 2012-2013 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde başladığı öğrenildi.

Patiswiss markası altında sosyal medyada paylaşılan bir "küflü çikolata" görseline yanıt vermek üzere yapılan açıklamalar, CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun istifasına kadar giden bir süreci tetikledi. LinkedIn üzerinde yapılan bir paylaşıma sert yanıtlar veren ve sonrasında bu yanıtlar sebebiyle eleştirilen Yıldız, tepkiler üzerine şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrılma kararı aldı. Ancak bu istifa, Yıldız'ın özgeçmişinde yer alan bir başka tartışmalı noktayı daha gündeme getirdi.

Müşteriyi tehdit eden CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir?Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu

'2011 YILINDA BAŞLADIM' DEMİŞTİ

T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre; Elif Aslı Yıldız, LinkedIn profilinde 2011-2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladığını belirtmişti. Ancak Hacettepe Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, söz konusu program 2012-2013 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde başlamış ve ilk mezunlarını 2015 yılında vermiş. Bu durum, Yıldız'ın eğitim geçmişi ile ilgili çelişkili bilgilerin ortaya çıkmasına neden oldu.

NE OLMUŞTU?

Bir tüketici Patiswiss marka çikolataların küflendiğine ilişkin fotoğrafları paylaşarak, “Küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir sorun var” diye yazdı.

Paylaşımına Patiswiss’in yönetim kurulu başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu da etiketledi. CEO, tüketiciyi sert ifadelerle hedef alırken avukatlarıyla da tehdit etti. CEO, tüketiciye, “Karşında biz ve dev MİGROS var” cevabını verdi.

CEO paylaşımını silmeden önce şu ifadeleri kullandı:

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs' den neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN