İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava: Marka 'çalıntı' iddiası

İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava: Marka 'çalıntı' iddiası

Türkiye'nin gündemine oturan Patiswiss'in 'küflü çikolata' krizinin ardından çalıntı bir marka olduğu iddia edilmişti. Bir markanın taklidi olduğu söylenilen Patiswiss için, Patiswiss AG isimli İsviçre firmasından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Patiswiss AG, Ankara merkezli Patiswiss Çikolata’ya geçmişte marka koruma ihlalinden dava açmış olduğunu duyurdu.

Patiswiss Çikolata, CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun bir müşteriyle sosyal medyada yaşadığı tartışma sonrası Türkiye gündemine oturdu. Tunaoğlu'nun, müşterinin küflü ürün şikayetini sosyal medyada alaya alması ve ardından tehditkar ifadeler kullanması, sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çekti.

Bu tepkiler üzerine CEO, özür dileyerek yapılan paylaşımı sildi, ancak olaylar büyümeye devam etti ve Tunaoğlu istifa etmek zorunda kaldı.

ZİNCİR MARKETLER ÜRÜNLERİ KALDIRDI

Olay, ürünlerin Migros ve Carrefour gibi büyük market zincirleri tarafından raflardan kaldırılmasıyla daha da büyüdü. Fakat marka ile ilgili sorunlar sadece kötü iletişimle sınırlı kalmadı. Patiswiss markasının adındaki 'Swiss' ifadesi, ürünlerin İsviçre çikolatası izlenimi uyandırırken, firmanın Türkiye'de kurulduğu ve işletildiği bilgisi kamuoyunu şaşırttı.

İSVİÇRE MERKEZLİ PATİSWİSS AG'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İsviçre merkezli Patiswiss AG ise konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, Ankara, Türkiye merkezli Patiswiss Çikolata ile herhangi bir iş ilişkisinin olmadığını duyurdu. Patiswiss AG, bugünkü açıklamasında, Patiswiss Çikolata’ya geçmişte marka koruma ihlalinden dava açmış olduğunu açıkladı.

'MARKA KANUNU KAPSAMINDA YASAL İŞLEM BAŞLATMIŞTI'

İsviçreli şirket, “Patiswiss AG İsviçre'nin ticari marka korumasının ihlalleri birçok ülkede tescil edildiğinden, geçmişte birkaç kez Patiswiss Çikolata'ya karşı ticari marka kanunu kapsamında yasal işlem başlatmıştı” ifadelerini kullanarak, Türkiye merkezli şirketle aralarındaki hukuki süreçlere dikkat çekti.

Resim

NE OLMUŞTU?

Bir tüketici Patiswiss marka çikolataların küflendiğine ilişkin fotoğrafları paylaşarak, “Küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir sorun var” diye yazdı.

Paylaşımına Patiswiss’in yönetim kurulu başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu da etiketledi. CEO, tüketiciyi sert ifadelerle hedef alırken avukatlarıyla da tehdit etti. CEO, tüketiciye, “Karşında biz ve dev MİGROS var” cevabını verdi.

CEO paylaşımını silmeden önce şu ifadeleri kullandı:

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs' den neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN