PCR testi hangi okullarda yapılacak? İşte PCR testi yapılacak 10 pilot il

PCR testi hangi okullarda yapılacak? İşte PCR testi yapılacak 10 pilot il

PCR testi yapılacak illerdeki okullar belli oldu. Yüz yüze eğitimin yapıldığı illerde bazı okullarda koronavirüs vakası nedeniyle sınıflar kapatıldı, öğrenciler ise bir süre uzaktan eğitim yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), pilot seçilen 10 ildeki okullarda düzenli olarak PCR testi yapılacağını duyurdu. İşte, PCR testi yapılacak iller listesi...

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber salgının seyrini görebilmek için bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. PCR testi yapılacak pilot il okulları, Sağlık Bakanlığı tarafından vaka ve nüfus yoğunluğuna göre seçilecek. Pilot olarak belirlenen illerde velilerin onayı alınarak öğrencilere PCR testi uygulaması yapılacak.

PİLOT SEÇİLEN OKULLAR HANGİ İLLERDE?

PCR testi yapılacak okullar, Sağlık Bakanlığı tarafından vaka ve nüfus yoğunluğuna göre seçilecek. Edirne, Balıkesir ve Erzurum'un da aralarında olduğu uygulama için İstanbul, Ankara ve İzmir için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

PİLOT İL NE DEMEK?

Yeni bürokratik uygulamaları toplumun tamamına entegre etmeden önce belli bir bölgede deneyerek eksikliklerinin giderilmesi amacıyla seçilmiş ildir. Pilot il seçimi uygulamanın şartlarına göre değişiklik gösterebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN