Üniversitelerde aşı zorunlu mu? PCR testini kimler yaptıracak?

Üniversitelerde aşı zorunlu mu? PCR testini kimler yaptıracak?

6 Eylül 2021'den itibaren sosyal etkinliklere ve MEB'e bağlı okullara girişte getirilen PCR test zorunluluğu, 13 Eylül 2021 Pazartesi gününden sonra açılacak üniversitelerde de öğretim üyeleri ve öğrenciler için de geçerli olacak. İşte, aşı zorunluluğu olan üniversiteler...

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları, "Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitim başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayana üniversite öğrencilerimizin ve çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu. PCR test zorunluluğunun öğretim üyeleri dahil üniversite personeli ve öğrenciler için de geçerli olduğu öğrenildi.

ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE PCR TESTİ ZORUNLU MU?

Çift doz aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite personelinden haftada iki kez negatif PPCR test sonucu istenecek. Öğretim üyelerinin de dahil olduğu PCR test zorunluluğu, aşı sürecini tamamlayarak 'aşı kartı' sahibi olan kişiler için geçerli olmayacak.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği 'PCR Testi' konulu genelgeye göre, başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. PCR testi sonuçları okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

Aşı olmayan veya tek doz aşı olan vatandaşlar için getirilecek PCR testi zorunluluğu şu alanlarda uygulanacak:

* Üniversite öğrencileri ve çalışanları
* Yüz yüze eğitim verecek öğretmen ve personel
* Uçak seyahatleri
* Konser, tiyatro, sinema gibi toplu faaliyetler
* Şehirler arası otobüs yolculuğu

TEK DOZ AŞI OLANLAR PCR TESTİ VERECEK Mİ?

Aşı sürecini tamamlamayan vatandaşlar okullara, şehirler arası toplu ulaşım araçlarına, konser, sinema ve benzeri alanlara PCR testi sonucu beyan etmek zorunda. Tek doz aşı olan vatandaşlar için de bu durum geçerli olacak.

İşletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.

ÜCRETSİZ PCR TESTİ YAPAN DEVLET VE ÖZEL HASTANELER LİSTESİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN