Artık turistlerden de PCR testi istenecek

Artık turistlerden de PCR testi istenecek

Türkiye'de çokça tartışılan 'Ülkeye gelen yabancı turistten neden PCR testi istenmiyor?' konusu netliğe kavuştu. Rus İnterfax ajansı 'Türklerin tepkisi üzerine Türkiye'deki yabancı turistlerden PCR testi istenmeye' başlandığını duyurdu.

Rus Interfax ajansı, Türkiye’de yurt içi seyahatlerde yabancılardan da PCR testi istenmeye başlandığını yazdı.

Ajans 6 Eylül’de uygulanmaya başlayan İçişleri Bakanlığı genelgesinde ilk başta yabancıların Türkiye içi seyahatlerde aşı veya PCR testi zorunluluğundan muaf tutulduğunu hatırlattı.

Interfax’ın aktardığı Rusya Tur Operatörleri Birliği açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Türk havayolu şirketleri ilk başta internet sitelerinde paylaştıkları bilgilerde, yabancıların bu zorunluluktan muaf tutulduğunu aktardı. Fakat Türklerin sosyal medyada gösterdiği tepkiden sonra turistlerden de PCR testi veya aşı belgesi istenmeye başladı."

Ajans, Sputnik Light aşısını olanların da Türkiye’de aşılı kabul edilmediğini ve bu yüzden PCR testi veya hastalığı son 6 ayda geçirdiklerine dair belge göstermek zorunda kaldıklarını yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN