Peribacalarında rezalet görüntü! Sprey boyalarla yazı yazılarak tahrip edildi

Peribacalarında rezalet görüntü! Sprey boyalarla yazı yazılarak tahrip edildi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki peribacaları içleri acıtan bir manzarayla karşı karşıya. Anadolu'nun eşsiz oluşumları, sprey boyalar ile yazılar yazılarak tahrip edildi.

Nevşehir'in Ortahisar ve Göreme beldesi yakınlarında bulunan peribacalarına kimliği belirsiz kişilerce sprey boyalar ile yazılar yazılarak, zarar verildi. Tarihi güzelliğe sahip bölgede peribacalarına verilen zarar tepki çekti.

turiii.jpg

Turizmciler dünyada eşi benzeri bulunmayan doğa harikası bu yapılar üzerine yazılan yazılara tepki gösterdi.

tur.jpg

Kapadokya'da turist rehberliği yapan Ayla Artukoğlu şöyle konuştu:

"Bu yazıların çirkinliği ben ve bir çok insanı rahatsız edecektir. Yazıların yazıldığı yerin yaklaşık 30 metre ilerisinde Göreme açık hava müzesi bulunuyor. Göreme açık hava müzesi, dünyanın en önemli merkezlerinden birisi. Kapadokya'nın coğrafyası dünyada eşi ve benzeri olmayan bir coğrafya. Bu denli harika bir coğrafya sadece Kapadokya'da bulunuyor. Buranın korunması sadece devlet kanalıyla değil, insanlarımızın duyarlılığı ile de olmalı. Bu yazılar çok çirkin. İnsanlarımızın da bu tür yazılar yazanlara karşı tepki vermelerinin gerektiğine inanıyorum. Yabancı turistler açısından çok utanç verici bir durum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN