Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden ve serbest bırakılan şüpheli: Durmak yok, yola devam!

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden ve serbest bırakılan şüpheli: Durmak yok, yola devam!

Aşı karşıtlarının hedefinde olan Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un ofis kapısının önüne 2 adet dana dili atan ve tehditte bulunan M.Y., ifade verip serbest kaldıktan sonra "Durmak yok, yola devam" paylaşımı yaptı.

Aşı karşıtlarının hedefinde olan Gazi Üniversitesi Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit ederek ofis kapısına dana dili atan M.Y ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı. Herhangi bir ceza almayıp serbest kalan M.Y, "Durmak yok, yola devam" paylaşımında bulundu. Prof. Dr. Şenol ise şüphelinin serbest bırakılmasına, "Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır" diye isyan etti.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin bulunduğu binaya ‘dana dili’ bırakıldığını açıklamış, hakkında cinayet girişimi planlandığı yönünde iddialarda bulunmuştu. Kendini sosyal medya hesabında “avcı” diye tanımlayan ve silahlı pozlar veren şüphelinin, yapılan teknik takibin ardından Prof. Dr. Esin Şenol'un ofisinin olduğu binaya kadar geldiği, o anları “Av oyunu” diyerek sosyal medyada paylaştığı tespit edildi. Cinayet planladığı iddia edilen şüphelinin, Prof. Dr. Esin Şenol'un o saatlerde orada bulunmamasından dolayı planını gerçekleştiremediği öne sürüldü.

"Bugün adliyeye davet edilmem üzerine icabet ederek gittim gereğini yaptık"

Sosyal medyada şüpheli mesajları bulunan ve Esin Davutoğlu Şenol’un ofisinin önüne gittiği belirlenen M.Y’nin serbest bırakıldığı öğrenildi. Hakkında inceleme başlatılan ve Eskişehir Adliyesi’nde ifade veren M.Y.’nin sosyal medya paylaşımında, “Hakkımda çıkan ‘gözaltına alındı, her yerde aranıyor' haberleri asılsızdır. Bugün Eskişehir adliyesine davet edilmem üzerine icabet ederek gittim gereğini yaptık ve kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.

1659505749622-80-fd-7-e-7-a-5557-4-e-74-b-5-d-6-1-f-9-ff-415-a-09-d.jpg

"Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır"

Gelişmelerin ardından Esin Davutoğlu Şenol, “Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır…İnsanların hayatına mal oluyorsunuz Fikrini sevmediğiniz insanlara şiddete azmettirip, cinayet kurgularını alkışlıyorsunuz. Canileri alkışlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN