Prof. Dr. Naci Görür'den kritik deprem uyarısı: Bölge hareketli

Prof. Dr. Naci Görür'den kritik deprem uyarısı: Bölge hareketli

Yer bilimci Naci Görür, dün sabah saatlerinde Antalya'nın Kaş ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Görür, “Daha güneydeki Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonu hep hareketli” dedi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Deprem uzmanı yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depremin bu yörede karada görülen KD-GB yönlü fayların denizdeki devamları üzerinde olabileceğini söyledi. Görür, “Daha güneydeki Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonu hep hareketli” dedi.

Görür’ün açıklaması şu şekilde;

“Bu öğlen Bayındır-Kaş/Antalya açıklarında 4,3 deprem oldu. Deprem bu yörede karada görülen KD-GB yönlü fayların denizdeki devamları üzerinde olabilir (Bknz resim). Biliyorsunuz daha güneydeki Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonu hep hareketli. Sevgiyle"

“Birleştiği yer henüz kırılmadı”

Prof. Dr. Görür, geçtiğimiz hafta Düzce'de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depreme dikkat çekerek, “İkinci bir deprem de Sarıçökek- Kaynaşlı, Düzce’de. 4,3 büyüklükte ve KAF üzerinde. Deprem üreten fay kesimi 1999’da Bolu Dağı Tüneline kadar kırılmıştı. Bu fay kesiminin Bolu ovasını kesip KAF ile birleştiği yer henüz kırılmadı. Burada sanırım risk var. Sevgiyle” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN