Ramazan Bayramı ne zaman kaç gün

Ramazan Bayramı ne zaman kaç gün

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte 2023 yılında Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlayıp biteceği merak konusu oldu. İşte 2023 yılında Ramazan Bayramı hakkında bilinmesi gerekenler...

Ramazan Bayramı, İslam dininin önemli günlerinden biridir ve her yıl Ramazan ayının bitiminde kutlanır. Ramazan Bayramı'nın kaç gün süreceği ise ülkelere göre değişebilir.

Ramazan Bayramı, İslam takvimine göre, Ramazan ayının sonunda, Şevval ayının birinci günü kutlanır. Bayramın kaç gün süreceği ise ülkelere göre farklılık gösterir. Türkiye'de resmi tatil süresi 4 gün olarak belirlenmiştir. Ancak bazı iş yerleri 9 günlük bir tatil yapabilirler.

Ramazan Bayramı ne zaman?

Türkiye'de Ramazan Bayramı genellikle 3 gün olarak kutlanır. Ancak, bayramın kaç gün süreceği resmi olarak ilan edilir ve bazı yıllarda 4 güne kadar uzayabilir.

ramazan-bayrami.jpg

Diğer ülkelerde de Ramazan Bayramı süresi değişebilir. Örneğin, Suudi Arabistan'da bayram 5 gün sürerken, Malezya'da 2 gün olarak kutlanır.

Bu nedenle, Ramazan Bayramı'nın kaç gün süreceği her yıl farklılık gösterebilir ve ülkelere göre değişebilir.

11-ayin.webp

Ramazan Bayramı, İslam takvimine göre Ramazan ayının bitişini takip eden Şevval ayının birinci günü başlar. Bu yıl (2023), Ramazan Bayramı'nın başlangıcı miladi takvime göre 26 Mayıs 2023 Cuma gününe denk gelmektedir. Ramazan Bayramı, üç gün sürer ve bu yıl 26-27-28 Mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN