Ramazan kapıya dayandı! Ramazan kolisi desteğini kaçırmayın, başvurular başladı...

Ramazan kapıya dayandı! Ramazan kolisi desteğini kaçırmayın, başvurular başladı...

Ramazan ayının kapıya dayanması ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlar araştırmaya başladı. Ramazan ayı ile birlikte verilen Ramazan kolisi desteğine dair detaylar paylaşıldı. Ramazan kolisi desteği için gerekli olan şartlar ve başvuru detaylarına göre e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Erzak kolisinden faydalanmak isteyen vatandaşlar için şartlar listelendi. Peki şartlar nelerdir? İşte tüm detaylar...

11 AYIN SULTANI GELİYOR!

11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar destek için araştırmalara başladı. Ramazan ayında sık sık gündeme gelen erzak yardımları bugün itibariyle yeniden gündeme geldi.

Erzak yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlara belediyeler, vakıflar ve dernekler tarafından başvuru sonucunda erzak yardımı yapılıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte belediyelere müracaat ederek veya e-Devlet sistemi üzerinden başvuru gerçekleştirerek Ramazan kolisi desteğinden faydalanabilirsiniz.

23 Mart 2023 tarihi ile 21 Nisan 2023 tarihleri arasında vatandaşlar 1 ay boyunca oruç ibadetini yerine getirmesi bekleniyor. Erzak yardımı araştırması yapan vatandaşlar "Ramazan kolisi başvurusu nereden yapılır? Şartları nelerdir?" sorularına yanıt arıyor.

e-devlet-gida-yardimi-basvurusu-1536x848.webp

RAMAZAN KOLİSİ DESTEĞİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Ramazan ayına özel yapılan desteklerden birisi de Ramazan kolisi olarak biliniyor. Belediyeler, STK'lar, kaymakamlık ve valilikler tarafından yapılan koli desteği büyük ilgi gördü. Aynı zamanda bireysel yardımlarda da büyük bir artış yaşanan Ramazan ayı ile birlikte koli desteği dağıtılmaya başlanacak.

Belediyeler, dernekler, vakıflar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Ramazan kolisi desteği ve kumpanyası yapan kuruluşlar olarak bilinir. Ramazan kolisinden faydalanabilmek için sayılan kuruluşlara müracaat etmeniz veya internet sites, e-Devlet sistemi üzerinden başvurmanız gerekir.

1354163.webp

RAMAZAN KOLİSİ İÇERİĞİ

Ramazan kolisi desteğinden faydalanabilmek için gerekli olan bilgilerinizi kuruluşlar ile paylaşmanız gerekir. Koli içerisinde bulunan ürünler ise şu şekilde;

Bulgur, Makarna

Kuru fasulye, Mercimek

Şehriye, Nohut, Zeytin

Peynir, Reçel

Salça, Şeker

Un, Tuz

Yağ, Çay

Meşrubat, Hazır Çorba

RAMAZAN KOLİSİ DESTEĞİ VEREN KURULUŞLAR

Kızılay

İHH İnsanı Yardım Vakfı

Kızılay

İl ve İlçe Belediyeleri

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV)

Ahpab Derneği

Deniz Feneri

Diyanet Vakfı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN