Ramazan kolileri için önemli uyarı: Ucuz fiyat verdikleri için...

Ramazan kolileri için önemli uyarı: Ucuz fiyat verdikleri için...

Ramazan ayının gelişiyle yardım kuruluşları ve şirketler gıda kolisi hazırlamaya başladı. Tüketici dernekleri ise vatandaşı bozulmuş, tarihi geçmiş, merdiven altı ve fahiş fiyata satılan ürünler hakkında uyardı.

On bir ayın sultanı Ramazan bu akşam teravih namazı ile başlıyor. Türkiye’de ilk sahurun yapılacağı bu gece itibariyle bir ay boyunca iftar sofraları kurulacak.

Yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ve Şanlıurfa’daki sel felaketinin ardından ramazan ayında yapılan gıda kolilerine talep arttı. Tüketici örgütleri ise yardım kuruluşları ve şirketlerin yapacağı kolilere ilişkin uyarıda bulundu.

Tüketici Dernekleri Federasyonu, pek çok market ve e-ticaret platformunun da yaptığı ramazan kolilerinde bazı suiistimallerin olabileceğini açıkladı.

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERE DİKKAT

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, vatandaşları özellikle yardım kolilerinde olacak tarihi geçmiş ürünlere karşı uyardı. Koçal, vatandaşların böyle bir sorunla karşılaşması durumunda, yardımı aldığı kuruluş veya şirketi uyarması gerektiğini de belirtti.

'DENETLEME YAPILMALI'

Merdiven altı ve fahiş fiyata satılan ürünler hakkında da uyarıda bulunan Koçal şunları kaydetti:

"Bu kuruluş ya da kişiler, bu yerleri bizzat denetleyebilir, paket hazırlanırken başında durabilir. Burada yardım yapan kurum, kuruluş ya da kişiler, paket yaptırdığı yerleri ucuz fiyat verdikleri için tercih etmemeli. Kolilere konulan ürünlerin son tüketim tarihi geçmemeli ve merdiven altı ürün olmamalı. Hayır yapalım derken vatandaşın sağlığını tehlikeye atmayalım. Geçmiş yıllarda bunun örneklerine rastlandı. Son tüketim tarihi geçmiş kuru gıdaların yeniden paketlenerek üzerine yeni tarih basıldığı kamuoyuna yansıdı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN