Ramazan'da dar gelirlilere yardım eli! 2024 gıda yardımı başvuruları başladı!

Ramazan'da dar gelirlilere yardım eli! 2024 gıda yardımı başvuruları başladı!

İslam alemi için önemli bir ay olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu kapsamda Ramazan ayında yardım yapılıp yapılmayacağı merak edilirken dar gelirlilere bir yardım eli uzatıldı. 2024 yılı için gıda yardımı başvuruları başladı. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Üç ayları sultanı olarak adlandırılan ve İslam alemi için diğer aylara nazaran daha önemli ve ibadet dolu geçirilen Ramazan ayına az bir zaman kaldı. Yardımlaşmanın oldukça önemli olduğu bu ayda yardıma ihtiyacı olan kişilere birçok destek veriliyor. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan kolileri hazırlanıyor. Kolilerden almak isteyen vatandaşlar ise nasıl başvuru yapacaklarını araştırıyor.

Ramazan ayı paylaşmanın ve yardımlaşmanın öne çıktığı bir aydır. Bu ayda ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı ulaştırmak birçok hayırseverin hedefi. Peki, Ramazan kolisi nasıl alınır? 2024 yılında gıda yardımı için nereye başvuru yapabilirsiniz?

yeni-proje-100.jpg

RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Ramazan kolisi yardımı, maddi durumu yetersiz olan ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere verilir. Yardım alma şartları her kurum için farklılık gösterebilse de genel olarak şunlardır:

  • Gelir düzeyi: Ailenin gelir düzeyi asgari ücretin belirli bir katından az olmalıdır.
  • Ailede bakmakla yükümlü kişi sayısı: Ailede bakmakla yükümlü kişi sayısı fazla olmalıdır.
  • Yaşlılık, engellilik veya kronik hastalık: Ailede yaşlı, engelli veya kronik hastalığı olan birey olması yardım alma şansını artırır.

yeni-proje-2024-02-10t124610-426.jpg

RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ramazan kolisi yardımı için aşağıdaki kurumlara başvurabilirsiniz:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Bakanlığın il/ilçe müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) başvurabilirsiniz.
  • Belediyeler: Belediyelerin Ramazan ayı yardım programlarına başvurabilirsiniz.
  • Sivil Toplum Kuruluşları (STK): Kızılay, Türk Kızılayı gibi STK'ların Ramazan ayı yardım programlarına başvurabilirsiniz.
  • Camiler: Camilerin yardımlaşma ve dayanışma komisyonlarına başvurabilirsiniz.

yeni-proje-2024-02-10t124656-842.jpg

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

  • Kimlik belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Gelir belgesi
  • Aile bireylerine ait nüfus cüzdanları
  • Engelli veya kronik hastalık belgesi (varsa)

Ramazan ayı yardımlaşmanın ve dayanışmanın öne çıktığı bir aydır. İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ulaştırmak için birçok kurum ve kuruluş çeşitli programlar düzenlemektedir. Yukarıdaki bilgilerden yararlanarak Ramazan kolisi yardımı için başvurabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN