Rekabet kurumu onayladı: Show TV ve Habertürk satıldı

Rekabet kurumu onayladı: Show TV ve Habertürk satıldı

Rekabet Kurumu, Ciner Yayın Holding'in bünyesinde bulunan Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi yayın kuruluşlarının Can Grubu'na devrini onayladı.

Rekabet Kurumu tarafından, Turgay Ciner'e ait Habertürk, Show TV ve Bloomberg'in Can Grubu'na satışına onay verilmesiyle Ciner, Türkiye'de medya sektöründen tamamen çıkmış oldu.

Geçtiğimiz Aralık ayında medya sektöründen çekilme kararı aldığını açıklayan Ciner Grubu, bünyesindeki yayın kuruluşlarını Can Holding’e sattı. Bu satışla Ciner Yayın Holding A.Ş, Can Holding’e devredilmiş oldu.
Medya sektöründeki en büyük 2. el değiştirme

Bu satış, Demirören Grubu'nun 2018 yılında Doğan Medya'yı satın almasının ardından medya sektöründe gerçekleşen en büyük 2. el değiştirme olarak tarihe geçti.

YÖNETİM KENAN TEKDAĞ’DA

Devir işlemleri sonrasında, Can Grubu’nun medya yatırımları Kenan Tekdağ tarafından yönetileceği öğrenildi.

Can Grubu, "Park Grubu’nun saygın iş anlayışına teşekkür ederiz. Medya sektöründeki yatırımlarımızı Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Kenan Tekdağ tek yetkili olarak yönetecektir" açıklamasında bulunmuştu


YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN