Resmi Gazete'de yayımlandı: Koşulları sağlayan her aileye 750 kilo verilecek! Hemen başvuru yapın

Resmi Gazete'de yayımlandı: Koşulları sağlayan her aileye 750 kilo verilecek! Hemen başvuru yapın

Yaşadığı bölgede doğalgaz bulunmayan vatandaşlar soba kullanırken en büyük ihtiyaçta kömür olarak görülüyor. Köyde ya da şehirde ikamet eden ve soba yakan vatandaşlara kömür desteği sağlanacak. İşte kömür desteği başvuru detayları…

Kömür kullanan vatandaşların yakından takip ettiği kömür desteği başvuru detayları belli oldu. Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri arasında yer alan kömür desteği soğuk kış aylarında vatandaşın cebini ısıtıyor. Artan maliyetler vatandaşları zor durumda bırakırken kömürü destek ödemeleri son yıllarda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte kömür desteği başvuru detayları…

KÖMÜR DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Doğalgaz destek ödemeleri sık sık gündeme gelirken devlet köylerde yaşayan ve soba kullanan vatandaşları da unutmadı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile gerçekleştirilen sosyal destek ödemeleri kapsamında 3294 sayılı kanun ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür yardımı sağlanıyor. Başvuruda bulunacak vatandaşlar için başvuru detayları şu şekildedir:

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler,

Sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3/1'inden az olan hanelerinin faydalanabileceği açıklanmıştır. (2023 yılı için 3.800,78 TL)

komur-1.jpg

KÖMÜR YARDIMI NE KADAR YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde sağlanan kömür desteği için araştırmalar devam ediyor. Kömür desteği için ailelerin bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerlerinin dikkate alınması gerekiyor. 2023 yılı itibariyle bakanlık tarafından belirlenecek tutarda dağıtım yapılacak. 2023 yılı kapsamında 30 torba (750 kg) kömür verilmesi bekleniyor.

komur-destegi.jpg

KÖMÜR DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Soba yakan ve kömür desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerine e-devlet sistemi üzerinden yapacak. E-devlet sistemi üzerinden gerçekleşecek başvurular kapsamında izlenecek yol şu şekildedir:

E-Devlet sayfasına e-devlet şifreniz ile giriş yapın.(şifreniz toksa önce şifre almanız gerekmektedir)

'' Yeni Başvuru'' kısmına giriş yaparak ailenize ait bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

''Devam Et'' butonuna tıkladığınızda ''Kömür Yardımı'' seçeneği ile karşılaşıcaksınız. Bu son adımla başvurunuz tamamlanmış olacak.

Başvuru adımlarını izleyerek başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşların belirlenen şartları sağlaması durumunda kış aylarında kömür desteğinden yararlanabileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN