Okuldan kaçtı mesleğini buldu! Sadece hobi olarak başlamıştı şimdi paraya para demiyor! Büyük cesaret...

Okuldan kaçtı mesleğini buldu! Sadece hobi olarak başlamıştı şimdi paraya para demiyor! Büyük cesaret...

Okuldan kaçıp kaçıp gitti hobi olarak başladığı işe şimdi mesleğe dönüştü. 26 yaşındaki Ziraat Mühendisi Hatice Şenbay, hem sanatını konuşturuyor hem de paraya para demiyor. İşte tüm detaylar…

Annesinin evde yaptığı çalışmaları izleyerek büyüyen Hatice Şenbay, başta kitap ya da defter kenarlarına küçük küçük karalamalar yaparak başladığı resim sanatına şimdi büyük bir mesleğe dönüştürdü. Küçük yaşlarda resmi olan yeteneği ve ilgisi ile öğretmenlerin dikkatinden kaçmayan Şenbay, bir arkadaşının isteği üzerine duvar boyayarak ilk graffiti çalışmasını gerçekleştirdi. Ardından hayalindeki mesleğin bu olduğuna karar veren Hatice Şenbay, şimdilerde duvar boyayarak resmen sanatını konuşturuyor. İşte tüm detaylar…

ZİRAAT MÜHENDİSİ OLDU GRAFİTİDEN VAZGEÇEMEDİ

Ziraat Mühendisi olmasına rağmen kendini mutlu hissettiği mesleği yapmayı tercih eden Şenbay, graffiti sanatını kendine meslek olarak edindi. Anaokulundan güzellik merkezine kafelerden ev duvarlarına kadar pek çok alanda sanatını konuşturan Hatice Şenbay, hayatını AA muhabirini anlattı.

senbay.jpg

Resmi olan yeteneğinin ilkokul yıllarından fark edildiğini dile getiren Şenbay, çocuk yaşlarda şehir genelinde düzenlenen resim yarışmalarında birincilik aldığını vurguladı. Lise yıllarında resim dersinde öylesine karaladığı bir kadın ve erkek resminin çok beğenildiğini ifade eden Şenbay, “Beğeniyi görünce güzel bir şeyler yapabildiğim hissi oluştu. Daha sonra evde ve okulda bir şeyler karalamaya başladım." dedi.

OKULDAN KAÇTI KURSA GİTTİ

Okuldan kaçarak resim kursuna gitmeye başladığını dile getiren Şenbay, Bu durumun yalnızca 2 ay devam ettiğini aktardı. başlarda kendisini oyalamak için resim yaptığını söyleyen Şenbay, üniversitede Ziraat Mühendisliği okuduğunu ancak bölümde hiçbir alakası olmadığını söyledi. Sürekli resim yapmaya başladığını ve arkadaşlarına portrelerini hediye ettiğinin altını çizen Şenbay, ilk çalışmasının Harry Potter ve Dobby karakterinin resimleri olduğunu aktardı. Fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaştıktan sonra çok büyük bir etkileşim aldığını aktaran Hatice Şenbay, bu durumun kendisine cesaret verdiğini vurguladı.

hatice-senbay.jpg

Şenbay, "Artık tuval bana yetmiyordu, kocaman duvarları boyamak istedim. Küçük kağıtlar yerine büyük alanları boyamaya başladım. Bir süre sonra da bunu işim haline getirdim. Kariyer değişikliği yaparak insanların duvarlarını renklendirmeyi tercih ettim." şeklinde konuştu.

HOBİSİ ŞİMDİ KARİYERİ OLDU

Eşinin Mimar olmasının kendisine büyük avantaj sağladığını ifade eden Şenbay, bu sayede birçok yapının duvarına sanatını icra edebildiğini aktardı. Hobi olarak girdiği graffiti sanatını meslek olarak edinmenin kariyer anlamında büyük bir risk taşıdığını aktaran Şenbay, "Çoğu insan sevdiği işi yapmıyor ama ben yapmak istedim. Sevdiğim işi yapmak için karar değiştirerek bu yolu seçtim." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN