Düğünde tonla altın takıldı diye sevinmeyin! Sahtesi kendini bu şekilde ele veriyor: Hemen evde uygulayın

Düğünde tonla altın takıldı diye sevinmeyin! Sahtesi kendini bu şekilde ele veriyor: Hemen evde uygulayın

Teknoloji ilerlerken hemen hemen her şeyin sahtesi de piyasada yer alıyor. Özellikle mücevher gibi ürünlerde ortaya çıkan sahtekarlık vatandaşı tedirgin ediyor. Altın, gümüş gibi değerli mücevherlerden alınan takıların gerçek olup olmadığını anlamak için mutlaka bu testi yapmanız gerekiyor. İşte her evde 5 dakikada yapılabilecek orijinallik testi…

Hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tercih edilen mücevherler arasında yer alan altın son yıllarda sahteleri ile can sıkıyor. Günümüzde genellikle 24 ayar altın ürünler tercih edilirken alınan takının gerçek olup olmadığı da akıllarda soru işareti oluşturuyor. Altının gerçek olup olmadığını ufak birkaç test ile anlayabilirsiniz. İşte her evde 5 dakikada yapılabilecek orijinallik testi…

GERÇEK İLE SAHTE ALTIN ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Günümüzde taklit tasarımlar çok fazla yer alırken gerçekleriyle sahtelerini ayırt etmekte oldukça zor bir hal almaktadır. Herkesin evde uygulayabileceği ufak birkaç yöntem ile bunu kolaylıkla test edebilirsiniz. Sahte altınlarda bulunan özellikler şu şekildedir:

1) Sahte altınlar daha parlak görünür.

2) Sahte takılarda ışıklara göre renk değişimi görülür

3) Sahte altınlar gerçeklere göre daha hafiftir.

4) Orijinal ürünlerin rengi her ışıkta aynı görünür.

5) Orijinal altında kırılma matlaşma gibi durumlar olmaz

altin-sahte-test.jpg

ELİNDE ALTIN BULUNANLAR DİKKAT!

Elinde altın bulunan kişilerin kolaylıkla yapabileceği bazı testler bulunuyor. Takılarınızın gerçek olup olmadığını anlamak için bu testleri deneyiniz:

Cilt testi

Altın olduğunu düşündüğünüz takıyı avcunuzun içerisine alarak bir süre bekletiniz. Elinizde mavi ya da yeşil arasında bir renk oluyorsa takınız gerçek kaplama değildir.

altin-2.jpg

Makyaj testi

Yüzünüze fondöten ve ardından pudra sürünüz. Ardından gerçek olduğunu düşündüğünüz takıyı cildinize bastırdığınızda siyah bir leke bırakıyorsa bu altın gerçek demektir.

Mıknatıs testi

Altın takıyı elinize aldıktan sonra yanına mıknatıs koyunuz. Mıknatıs takıyı çekiyorsa bu ürünün sahte olduğunu gösterir.

altin-miknatis-test.jpg

Şamandıra testi

Bir kap içerisine su doldurduktan sonra altın takınızı su dolu kabın içerisine bırakınız. Takıyı bıraktıktan sonra eğer yüzüyorsa bu ürünün sahte olduğunu gösterir. Gerçek takılar suyun dibine çökecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN