Rize Valiliği'nden 'sarı' uyarı: Çığ tehlikesine dikkat!

Rize Valiliği'nden 'sarı' uyarı: Çığ tehlikesine dikkat!

Rize Valiliği, Meteoroloji'den alınan son bilgiler doğrultusunda kent için sarı uyarı verildiğini duyurdu. Kentin yüksek kesimlerinde, dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesini olduğu vurgulandı.

Rize'de çığ tehlikesi ve olumsuz hava koşullarına karşı uyarı yapıldı.

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji'den alınan son bilgiye göre, Rize için sarı uyarı verildiği belirtildi.

ÇIĞ TEHKİKESİ 14 ŞUBAT'A KADAR SÜRECEK

Kentin yüksek kesimlerinde, dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğuna işaret edilen açıklamada, çığ tehlikesi 14 Şubat Cuma gününe kadar devam edeceğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların yüksek kesimlere, yaylalara ve mezralara seyahat etmemeleri istenerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca ilimiz genelinde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, gerekli durumlarda toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi, zorunlu hallerde ise mutlaka kış lastiği bulunan araçlarla trafiğe çıkılması, araçlarda zincir ve çekme halatı bulundurulması can ve mal güvenliği açısından önem taşımaktadır."

RİZE'DE OKULLAR DA TATİL EDİLDİ

Bu arada Rize Valisi Kemal Çeber, merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime kar yağışı nedeniyle 2 gün ara verildiğini açıkladı.

Çeber, Valilik'in sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, devam eden kar yağışı ve oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı il merkezi ve köylerde okulların yarından itibaren 2 gün süreyle tatil edildiğini belirtti.

Çeber, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

Vali Çeber, öğrencilerden sağlıklarına dikkat etmelerini, vatandaşlardan ise sokak hayvanlarına yem desteği sağlamalarını istedi.

Rize Valiliği'nden yapılan son açıklamada da, devam eden kar yağışı ve oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı il merkezinin ardından tüm ilçelerde 2 gün süreyle okulların tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin izinli sayılacağı kaydedildi.

RİZE/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN