RTÜK'ten o dizilere ceza bombardımanı! RTÜK artık denetimleri sıkılaştırıyor: "Yanlış yapanın gözünün yaşına bakılmayacak"

RTÜK'ten o dizilere ceza bombardımanı! RTÜK artık denetimleri sıkılaştırıyor: "Yanlış yapanın gözünün yaşına bakılmayacak"

RTÜK o dizileri ceza bombardımanına tuttu! Artık TV kanalları daha sıkı denetlenecek! RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den uyarı: "Yanlış yapanın gözünün yaşına bakılmayacak" İşte detaylar...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV, Star, Show TV, Tele1, Halk TV, KRT ve Flash Haber'e yayın ihlalleri sebebiyle üst sınırdan idari para cezaları verdi. Bugün gerçekleştirilen haftalık olağan toplantıda alınan kararlara göre, RTÜK, izleme raporları doğrultusunda çeşitli yayın kuruluşlarına çeşitli gerekçelerle müeyyide uygulama kararı aldı.

7 KANALA İDARİ PARA CEZASI VERİLDİ

rtuk-ceza-yagdirdi-2.webp

FOX TV, yayımlanan bir dizide kadına yönelik şiddet sahneleri içermesi nedeniyle idari para cezasına çarptırıldı.

Star TV, çocuk karakterler arasındaki diyalogların "gayri ahlaki olarak izleyicilere aktarıldığı" gerekçesiyle üst sınırdan idari para cezasına çarptırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da incelemeye aldığı bir yapıma ilişkin şikayetler dikkate alındı.

Show TV, bir gündüz kuşağı programında ele alınan cinayet konulu bölümde "yayınlanmaması gereken görüntülerin ekrana yansıtılması ve olaya ilişkin perdesiz konuşmalar" sebebiyle üst sınırdan idari para cezasına çarptırıldı.

Tele1'e, yayımlanan bir programın üç ayrı bölümünde yayıncılık ilkelerinin ihlali sebebiyle çeşitli oranlarda üst sınırdan idari para cezaları uygulandı. Halk TV ise uzun yıllardır terörle mücadele eden devletin "bazı terör örgütlerini kolladığı" şeklindeki açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti konulu programda yargı kararı olmadan suçlu ilan edilmesi nedeniyle de üst sınırdan idari para cezası uygulandı.

KRT'de programcı Zafer Arapkirli'nin Cumhurbaşkanına yönelik "aleni olarak iftira attığı ve hakaret ettiği" gerekçesiyle kanala üst sınırdan idari para cezası verildi.

Flash Haber kanalındaki bir programda sunucunun "Milleti hırsızlığa özendiriyorsunuz. Samimi söylüyorum bakın. 'Çal' diyorsunuz ya. 'Bizim gibi yap.' diyorsunuz. Herkes böyle değil ama. Herkes böyle değil. Herkes yetim hakkına el uzatmıyor. Herkes beytülmala el uzatmıyor. Allah'tan korkuyor, kuldan utanıyor." şeklindeki mesnetsiz sözleri, yayıncılık ilkelerinin ihlali olarak değerlendirilerek, kanala üst sınırdan idari para cezası uygulandı.

'YANLIŞ YAPANIN GÖZÜNÜN YAŞŞINA BAKILMAYACAK'

rtuk-ceza-yagdirdi-1.webp

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, alınan kararlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, özellikle dizi filmleriyle ilgili şikayetlerin arttığını ve milli değerlere aykırı içeriklere karşı sert bir duruş sergileme kararı aldıklarını belirtti. Şahin, "Çünkü özellikle çocuk ve gençlerimizi olumsuz etkileyen içerikler tahammül sınırlarını çok aştı. Artık daha sıkı denetimler yapacağız. Üzülerek söylüyorum, bilhassa dizi filmlerle alakalı ikili diyalog sürecini tercih etmeden yaptırım gücümüzü ön planda tutacağız. İyi niyetli ikazlarımızın karşılık bulmadığını maalesef gördük. İzleme ve değerlendirme dairemize talimatı verdim. Yanlış yapanın gözünün yaşına bakılmayacak. Yanlışta ısrar eden, şiddeti kanıksatıcı içerikler üreten, milli güvenliği tehdit eden yayınlara asla ve asla izin veremeyiz." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN