Rus Büyükelçi'ye saldırıda suikast anı | Son dakika haberleri

Rus Büyükelçi'ye saldırıda suikast anı | Son dakika haberleri

Rus Büyükelçi Karlov'a fotoğraf sergisindeki alçak saldırıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Saldırı anında orada bulunan muhabirler suikastı görüntüledi. Karlov kürsüye çıktığı sırada arkada bekleyen terörist ateş etmeye başladı.

Ankara'da Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'a silahlı anını fotoğraf sergisine katılan muhabirler görüntüledi. Diğer tanıkların ve yayıncılık ilkesi gereği yayınlamadığımız görüntülere göre Rus Büyükelçi Karlov, konuşmak için kürsüye geldiğinde arkada bekleyen saldırgan harekete geçti. Saldırgan önce havaya ardından Karlov'a ateş etti. Rus Büyükelçi yere düştükten sonra da ateş etmeyi sürdürdü. 

Hürriyet Foto Muhabiri Haşim Kılıç, olayı şöyle anlattı:

Ben yanındaydım. Önce havaya birkaç el ateş etti. Sonra Büyükelçi'ye ateş etti. Büyükelçiye 4-5 el ateş edildi. Yerde yatarken de ateş edildi. Ben fotoğrafı çektiğim sırada ateş edildi. Saldırganın polis kimilği göstererek sergiye girdiği yönünde bilgi var. Büyükelçi'nin korumasının da saldırgan olduğu söyleniyor.

Kılıç'ın yanı sıra Habertürk muhabiri Bahar Bakır da bulunuyordu. Bakır o anları canlı yayında şu sözlerle anlattı:

"ARKADAN GELDİ 'YA ALLAH BİSMİLLAH' DİYEREK SİLAH ÇIKARTTI"

"Olayı bizzat yaşadım, şoktayım şu an. Büyükelçi bir sergiye katılıyordu bugün, Rusya sergisiydi. Kendisi geldi, hepimizle el sıkıştı. Kendisi konuşmaya başladığı sırada, arkadan siyah giyinmiş bir adam 'Ya allah bismillah, bu yaptıklarınıza izin vermeyeceğiz' diyerek, cebinden silah çıkarttı. Silahı insanlara sıkmaya başladı.

16-12/19/ekran-resmi-2016-12-19-191856.png

Ben tam büyükelçinin önündeyim. Silah sesi duyunca yere yattım. Fakat sonra o şahıs bağırmaya başladı ve silahı yukarı doğru sıkmaya başladı. Büyükelçinin yere düştüğünü gördüm. Şu anda herkesi tahliye ettiler, içerde hala saldırganın olduğunu söylüyorlar. 

Şu anda burada bekliyoruz, yaralılar olabilir. Yaklaşık 70 kişilik bir gruptuk orada. Türkçe konuşuyordu, siyah bir takım elbise giymiş olabilir. Panikten saldırgana odaklanamadım. Gençti, 20'lerinde 30'larındaydı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN