Saadet Partili Kılıç'tan 'emekli maaşı' çağrısı: İşçi ve memur arasında oluşan dengesizlik giderilmeli

Saadet Partili Kılıç'tan 'emekli maaşı' çağrısı: İşçi ve memur arasında oluşan dengesizlik giderilmeli

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. TÜİK'in enflasyon oranlarını açıklamasıyla emeklilerin alacağı maaş artışlarının belirlendiğini anlatan Kılıç, "İşçi ile memur emeklileri zamlarında oluşan dengesizlik giderilmeli." diye konuştu.

Açıklanan enflasyon rakamlarından sonra milyonlarca emeklinin gözü kulağı emekli aylıklarına yapılacak zamma çevrildi.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıç, İstanbul Fatih Camisi'nde imam Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan saldırıyı kınadı.

KILIÇ'TAN BLINKEN ELEŞTİRİSİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin İslam ülkelerinin "söz söylemekten öteye geçemediğini" ifade eden Kılıç, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye ziyaretini eleştirdi. Kılıç, "Katliamları açıkça destekleyen Blinken, ABD’de protestolardan dolayı sokağa çıkamıyorken burada yaldızlı salonlarda ağırlandı." dedi.

'EMEKLİ ZAMLARINDA OLUŞAN DENGESİZLİK GİDERİLMELİ'

Türkiye İstatistik Kurumunun, 2023 yılına ilişkin enflasyon oranlarını açıklamasıyla birlikte memur, kamu işçisi ve emeklilerinin 2024 yılında alacağı maaş artışlarının belli olduğunu anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa 5510 sayılı Kanun kapsamında emekli olanların en düşük emekli aylığı 7 bin 500 ile 8 bin 500 lira arasında kalıyor. En düşük memur emekli aylığı 12 bin 422 liraya, ortalama memur emekli aylığı 15 bin 107 liraya çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 37,57 oldu. Bu noktada işçi ile memur emeklileri zamlarında oluşan dengesizlik giderilmeli."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN