Saadet Parti'sinden polis atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin değiştirilmesine tepki

Saadet Parti'sinden polis atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin değiştirilmesine tepki

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Genel Kurulu’nda polislerin şark görev süreleri başta olmak üzere tüm il ve ilçelerdeki tayin sürelerine ilişkin yönetmelik değişikliğini eleştirdi. Karaduman, yeni yönetmeliğin yeni mağduriyetler yaratacağını vurgulayarak "Polis atama ve yer değiştirme yönetmeliğine dair cumhurbaşkanı kararı geri çekilmelidir" dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, polislerin şark görev süreleri ve atamalarında yeni düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Karaduman, TBMM Genel Kurulu’nda şöyle konuştu:

"Polisler intihar ediyor, mobbinge maruz kalıyor. Çalışma süresi ve saatlerinden dolayı sosyal hayatları kalmıyor ve aile birliğini sağlayamıyor. Bunlar çözülsün diye de defalarca o konuları burada gündeme getirdik. Ancak bütün bu sorunlar devam ederken bir gece ansızın 300 binden fazla polis memurunu yakından ilgilendiren bir cumhurbaşkanlığı kararı yayınlandı. Bu sorunları çözmek yerine, ihtiyaçları karşılamayan, hukuka aykırı şekilde bir karar ile yer değiştirme ve zorunlu görev süresi ile ilgili bir düzenleme çıkmış oldu. Bu düzenleme ile polis memuru çalışma hayatı boyunca defalarca zorunlu tayine tabi tutulacak ve bu da elbette ki beraberinde yeni mağduriyetleri getireceklerdir. Polis atama ve yer değiştirme yönetmeliğine dair cumhurbaşkanı kararı geri çekilmelidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN