Saadet Partisi'nden iktidara 'İsrail' tepkisi: Ne oldu 'one minute' çıkışınıza?

Saadet Partisi'nden iktidara 'İsrail' tepkisi: Ne oldu 'one minute' çıkışınıza?

Saadet Partisi, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un bugün Türkiye'ye gelerek gerçekleştirdiği resmi ziyarete ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Ne oldu "one minute" çıkışınıza?" diyerek iktidara tepki gösteren parti, "Katillerin ülkemize davet edilmesi akıl alır gibi değildir" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, bugün bir resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Ankara'ya geldi. Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da temaslarda bulunacak.

Saadet Partisi, söz konusu ziyarete ilişkin bir açıklama yaptı. Ankara'daki Ulus Meydanı'nda bir araya gelen partililerin okuduğu açıklamada, İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye davet edilmesi kınanarak, "Terör devleti İsrail'in Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize davet edilişini şiddetle kınıyoruz" denildi.

Erdoğan'ın Ocak 2009'da Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le tartıştığı ve 'one minute' çıkışıyla akıllara kazınan tartışmayı hatırlatan partililer,

"AKIL ALIR GİBİ DEĞİL"

"Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini reddediyoruz" diyen Saadet Partisi, açıklamada, "Kudüs'e, Gazze'ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır!" ifadelerine yer verdi.

"Bizler, Sn. Cumhurbaşkanı'nın 2013 yılında açıkladığı ve bir türlü gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken; katillerin ülkemize davet edilmesi akıl alır gibi değildir!" denilen açıklamada, iktidara, İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeden normalleşme adımlarının atılmaması çağrısında bulunuldu.

"NETANYAHU KATİLİNDEN FARKI NEDİR?"

İktidara birçok sorunun yöneltildiği açıklamada, "Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir?", "Ne oldu "one minute" çıkışınıza?", "Filistin'de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm mü son buldu?", "Bu katiller, Filistinlilere uyguladığı soykırımdan vaz mı geçti; yoksa İsrail, bölgemizde kurguladığı tehlikeli planlarından vaz mı geçti?" soruları dikkat çekti.

"Bu soruları soruyor; ama daha çok vicdanlarınızın sesine kulak vererek cevaplamanızı istiyoruz" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, TBMM'nin kuruluşuna dair de anımsatmalarda bulunuldu.

"İSRAİL İLE NORMALLEŞİYORSA, FİLİSTİNLE ANORMALLEŞİYORDUR"

"Eğer İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa; bilin ki, Filistinle anormalleşiyordur" denilen açıklama, şu şekilde sona erdi:

"Saadet Partisi olarak, tüm bu süreçlerin takipçisi olduğumuzun, Müslüman kardeşlerimizin uğradığı her haksızlığın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında olacağımızın, iktidar sahiplerinin ses çıkarmadığı, aksine kırmızı halılarla karşıladığı katillerden elbette bunların hesabını soracağımızın da bilinmesini isteriz..

Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e, Gazze'ye, Özgür Filistin'e ve Filistinli Müslüman kardeşlerimize selâm olsun; "Zalimler için yaşasın cehennem!"

14 YIL SONRA İLK ZİYARET

İsrail’den Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde son ziyaret, 12 Kasım 2007’de Şimon Peres tarafından yapılmıştı. Mavi Marmara Saldırısı sonrasında iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler de durma noktasına gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN