Sadece bir link deyip geçmeyin... Neye uğradıklarını şaşırdılar

Sadece bir link deyip geçmeyin... Neye uğradıklarını şaşırdılar

Van'da bir iş insanının sosyal medya hesabının dolandırıcılar tarafından çalınması, takipçilerinin 150 bin lirasına mal oldu. Hesaptan yapılan 'Ben para kazandım, siz de kazanabilirsiniz' paylaşımlarına itibar eden takipçilerin arasında sadece bir kişinin 83 bin lirasını kaptırdığı öğrenildi.

Van'da bir iş insanın sosyal medya hesabı çalınınca ortaya akılalmaz bir dolandırıcılık hikayesi çıktı. Van'da yaşayan iş insanı ve mimar Hicran İsaoğlu, geçen hafta cumartesi günü sosyal medyadan kendisine gelen linki tıklayınca takipçileri 150 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

Çalınan hesabından bir bahis sitesinin reklamının yapıldığını belirten Hicran İsaoğlu, ayrıca "Ben para kazandım, siz de kazanabilirsiniz" paylaşımları yapıldığını belirtti. Bu şekilde de takipçilerinden para istenince bu paylaşımlara inanan birçok insan paralarını yatırdı.

Sosyal medya hesabından hakkında şikayet olduğuna dair mesaj aldığını belirten Hicran İsaoğlu yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Mesajla birlikte gelen linki tıkladığımda hesabımı ele geçirdiler. Daha sonra benim sayfamdaki kişilere benim adımdan mesajlar gönderilmeye başlandı. Bu mesajlara itibar eden kişiler, ben olduğumu düşünerek para göndermişler. Bununla alakalı çok üzgünüm. Sadece benim bildiğim 150 bin lira dolandırıldığına şahidim, çünkü ellerinde dekontları var.

'EN SON BİR TAKİPÇİM 83 BİN LİRA KAPTIRDI'

Son mağdur olan kişi ise 83 bin lira para kaptırdı. Kimse kazandığı parayı sosyal medyadan paylaşmaz. Para kaptıran kişilerden birinin durumu çok kötü ve çok borcu varmış. Bunlar intihara kadar sürüklenen olaylar. Nasıl halen itibar ediliyor anlayamıyorum ve halen sayfamdan insanları dolandırmaya devam ediyorlar. Bence bu konuda önlem alınması gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN