Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Başvurular sona eriyor

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Başvurular sona eriyor

Sağlık Bakanlığı tarafından KPSS’yle atanacak 12 bin sözleşmeli sağlık personeli için başvurular 21 Ağustos tarihinde son buluyor. Başvuru işlemlerinin tamamlayanlar, ‘Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?’ sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte detaylar…

 

Bakanlıkta istihdam edilmek isteyenlerin başvuruda bulunduğu 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Başvurular, 21 Ağustos itibarıyla sona eriyor. Peki Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Gelişmeler karar.com’da…

TERCİH SÜRECİ TAMAMLANIYOR

Söz konusu ilana başvuruda bulunacak adaylar, tercihlerini 7-21 Ağustos tarihlerinde belirtilen kurallara göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinde T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek gerçekleştirebilecek. ÖSYM'ye ya da Sağlık Bakanlığın’a posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli sayılmayacak.

Şahsi olarak başvuru işlemini yapamayacak olan adaylar, Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinden paylaşılan duyuru ekindeki dilekçe ve talep edilen belgeleri kurumun adresine iadeli taahhütlü posta yoluyla iletebilecek. 19 Ağustos tarihinden itibaren kuruma ulaşmayan dilekçeler işleme alınmayacak.

Perfüzyonist, odyolog, dil ve konuşma terapisti ile sağlık fizikçisi pozisyonlarında tercihte bulunmak isteyen ve alakalı alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların 19 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekiyordu. Perfüzyonist, odyolog, dil ve konuşma terapisti ile sağlık fizikçisi pozisyonları hâricinde tercih yapacak adaylar, Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapamayacak.

Devlet Personel Başkanlığının duyurularına istinaden daha evvel müracaatta bulunmuş ve bilgileri alınmış adayların yeniden başvuru yapmaları gerekmez.

19-08/20/saglik-bakanligijpgg.jpg

BRANŞLAR

Söz konusu 12 bin kadrodan bini ebe, 6 bin 835'i hemşire ve 3 bini sağlık teknisyeni ile sağlık teknikerinden oluşacak.

Bu branşların yanında sosyal çalışmacı, psikolog, odyolog, biyolog, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, fizyoterapist, perfüzyonist, dil ve konuşma terapisti ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda da personel alımı gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Yarın bitecek tercih sürecinin arkasından sonuçların, ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Konuyla ilgili ÖSYM veya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamalar sayfamızda yer alacak.

Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğrenebilecek.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecek. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN