Sahte psikolog hayatlarını kabusa çevirdi! Bir de kendine internet sitesi açmış, “Travma avcısı" yaptıklarıyla şok edecek

Sahte psikolog hayatlarını kabusa çevirdi! Bir de kendine internet sitesi açmış,  “Travma avcısı" yaptıklarıyla şok edecek

Son dönemlerde yoğunlaşan sahte psikolog iddiaları güç kazanıyor. Yeni vakaların eklenmesiyle birlikte, psikolojik destek alacak kişilerin hayatını mahvetti. Psikolojisini düzeltmeyi hedefleyen mağdurlar, sahte psikologdan şikayetçi oldu. İşte tüm detaylar...

Türkiye gündeminde bomba gibi düşen sahte psikolog vakasına bir yenisi daha eklendi. Danışanlarına travmalar yaşatan sahte psikolog için suç duyurusunda bulunuldu. O.B.Ş ve Z.B.Ö terapi tedavisi gördükleri Gökçe Hız'ın sahte psikolog olmasının ardından hemen harekete geçti.

SAHTE PSİKOLOG VAKASI

İzmir'de meydana gelen olayda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Gökçe Hız ve psikiyatrist Mehmet Oğuz'un, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, veriler hukuka aykırı verme ya da ele geçirme gibi birçok suçtan yargılanmaları talep edildi.

BirGün'de paylaşılan habere göre, suç duyurusunda yer alan dilekçede, "B.Ş. depresyon atakları geçirip psikolojik olarak çok büyük bir çıkmazın içine düştüğü dönemde Gökçe Hız psikiyatrik ilaçlardan bir tanesini reçete etmiş ve bu ilacı kullanması konusunda adeta baskı yapmıştır. Söz konusu ilacın bugün doktor kontrolü olmadan kullanılması göz göre göre bir insanın hayatını hiçe saymaktan başkaca bir şey değildir. Gökçe Hız ilaç reçete edemeyeceği için yakın ilişkisi olan diğer şüpheli Mehmet Oğuz'un bilgileri ile O.B.Ş.’ye ilaç reçete etmiştir” ifadeleri yer aldı.

sahte-psikolog.webp
GÖKÇE HIZ

HAYATI KABUSA DÖNDÜ

Depresyonda olduğunu belirten O.B.Ş'nin hayatını kabusa çevirdiği vurgulandı. Suç duyurusunda, hayatını hiçe sayarak kullandırıldığı ilaçların etkisinde olan O.B.Ş'nin uykuları kalmadığını, iş hayatının kabusa döndüğünü ve sonu gelmeyecek bir depresyona girdiği paylaşıldı. Gökçe Hız'ın iddia ettiği eğitim bilgilerinin ise doğruyu yansıtmadığı ortaya çıktı.

SAHTE OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENDİ

Web sitesinde "Travma avcısı" olarak tanıtılan Gökçe Hız'ın yapılan açıklamalar ardından, psikolojik eğitimi almadığını kabul ederek suçlamaları kabul etmediği ifade edildi. Sosyal medya hesabı üzerinden Gökçe Hız'ı psikolog olarak paylaşan Mehmet Oğuz ise, "Hız’ın sahte psikolog olduğunu sonradan öğrendiğini ve hukuki süreç başlattığını” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN