Samsun’dan 81 şehre tır tır yollanıyor! Kapış kapış gidiyor

Samsun’dan 81 şehre tır tır yollanıyor! Kapış kapış gidiyor

El Nino ile birlikte sıcaklar ülkeyi adeta yaktı kavurdu! Ama onlara hiç vurmadı! Samsun'dan yola çıkıyor, 81 ile tırlarla gönderiliyor! Kapış kapış giden bu bitkinin alıcı potansiyeli oldukça yüksek...

El Nino'nun getirdiği kavurucu sıcaklar ülkeyi etkisi altına alırken, Samsun'da kavun hasadını etkilemedi. Samsun'dan yola çıkan kavunlar, tırlar dolusu 81 ile yola çıktı.

Çiftçiler, Mayıs ayında ektikleri kavunların son meyvelerini toplamak için tarlalarda yoğun bir çalışma içindeler. Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Bayram Halıcı, ovada dönüm başına 4-5 ton verim elde ettiklerini belirtti.

TARLADA KİLOSU 7-8 LİRA

08-2023-29082023-bafra750.jpg

Bu yıl yağışlar nedeniyle kavun hasadının zorlu bir başlangıç yaptığını ifade eden Halıcı, "Havaların sıcak gitmesi, verimin yükselmesiyle hasatlar güzel oldu. Kavun fiyatları ilk başlarda kilogram olarak 7 ile 8 lira arasında tarlada alıcı buluyordu. Şu anda ise hal esnafı bu kavunun 14 ile 15 lira arasında sevkiyatını yapıyor" şeklinde konuştu.

EN ÇOK SEVKİYAT İSTANBUL VE İZMİR'E YAPILIYOR

thumbs-b-c-72e667d4a4b04ef407aab22c8547b386.jpg

Kavun üretimi genellikle Karadeniz Bölgesi'nin tamamına, özellikle Trabzon, Ordu ve Giresun gibi illerde yapılıyor. Ancak, İç Anadolu'dan Ankara'ya kadar uzanan bölgelerde bile Bafra kavunu tercih ediliyor. İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere de kavun sevkiyatları gerçekleştiriliyor.

YAĞIŞLARA RAĞMEN İYİ VERİM ALDI

Türbe köyünde çiftçilikle uğraşan Ferhat Yaldır da kavun veriminden memnun olduklarını dile getirdi. Bu yılki kavun hasadının, daha önce yaşanan yağış sıkıntılarına rağmen iyi bir verim sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN