Seçimde dengeler değişiyor: AK Parti'nin oylarında 'Yeniden Refah' riski

Seçimde dengeler değişiyor: AK Parti'nin oylarında 'Yeniden Refah' riski

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, yerel seçimlerde bazı illerle ilgili sürpriz sonuçların olabileceğini savundu. Babacan; Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti oylarında, DEM Parti'nin de CHP oylarında kritik bir rol oynayacağını belirtti. Özellikle Ankara ve İstanbul'da YRP etkisiyle dengelerin değişebileceği illeri yazdı.

Türkiye'de gündem 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerken, vatandaş da seçimle ilgili anket ve kulis bilgilerini yakından takip ediyor. Son olarak Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bu seçimde Yeniden Refah (YRP) ve DEM Parti'nin dengeleri değiştirebileceğini yazdı.

Babacan, kulislerde yapılan analizlerde, bazı illerle ilgili sürpriz sonuçların konuşulduğunu ve YRP etkisinin AK Parti’yi, DEM etkisinin de CHP’yi yakından ilgilendirdiğini savundu.

AK PARTİ'NİN OYLARINA KRİTİK ETKİ

Babacan kulislere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Siyasi masalarda, AK Parti açısından farklı sonuçları olabilecek iller konuşuluyor. Örneğin, Şanlıurfa, Ordu ve Bursa. Seçimi kaybetme olasılığının dışında oy kaybı yaşanması da bekleniyor. AK Partililer, Hatay ve Antalya’dan umutlanmış durumdalar. Trabzon’da AK Parti’nin, Mersin’de CHP’nin oylarını artırarak seçimi alacağı konuşuluyor. Kırıkkale’de de farklı bir durum yaşanıyor. CHP’li adayın sevilen bir isim olmasının sürpriz yaratabileceğini iddia edenler var. Ankara’da halen Cumhur İttifakı’nın yönettiği Mamak, Etimesgut, Haymana ve Gölbaşı gibi ilçelerde YRP nedeniyle sıkıntı olabileceği belirtiliyor. Aynı olumsuz etkinin İstanbul’da Bahçelievler, Sancaktepe, Silivri, Çatalca, Eyüp gibi ilçelerde de olabileceği analiz ediliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN