Seçimler erteleniyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini resmen açıkladı: Kimse beklemiyordu

Seçimler erteleniyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini resmen açıkladı: Kimse beklemiyordu

Son dakika haberi... Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son noktayı koydu. Seçimler erteleniyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini resmen açıkladı! Kimse bunu beklemiyordu. İşte detaylar...

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde 44 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Milyonlarca kişi ise 'Seçimler ertelenecek mi, ertelenmeyecek mi?' sorusunu araştırırken beklenen açıklamada geldi. AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihini resmen açıkladı. Kimse bunu beklemiyordu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim mesajı...

SON DAKİKA: ERDOĞAN SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLADI

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların merak ettiği soruya son noktayı koydu. Seçim tarihine ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, 14 Mayıs tarihini işaret etti.

ghghhghg-3.jpg

'Seçimler erteleniyor mu?' sorusuna son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu millet vakit geliyor 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir. Onlar deprem bölgesine gidip sadece konuşacak poz verip dönecek. Şu anda biz can derdindeyiz onlar ise mal derdinde. Şimdilik not ediyoruz vakti gelince bu notları açıklayacağız. Adaylık kavgasından milletin dertleriyle dertlenemeyenlerin kendi sığ dünyalarıyla baş başa bırakıyoruz."

DEPREM BÖLGESİ İÇİN YENİ DESTEKLER

Öte yandan deprem bölgesine yönelik yeni önlemlerin alınacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıkık, ağır hasarlı ya da yıkılacak binaların 6 Şubat tarihi itibarıyla geçmişe dönük tüm borçlarını siliyoruz. Deprem sonrası şehirlerimizin hızla ayağa kalkabilmesi için 'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruyoruz. Sarmalık kıyılmış tütün üretiminde yüzde 55'lik ÖTV'yi yarıya indiriyoruz. Önümüzdeki günlerde ihtiyaca göre bu destekleri, tedbirleri daha da çoğaltarak depremzedelerin yaralarını sarmaya kararlıyız." dedi.

ULUSAL RİSK KALKANI MODELİNE GEÇİLİYOR

Depremden sonra sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgiler paylaşan Erdoğan, "Türkiye için bir ulusal risk kalkanı modeli oluşturmayı planlıyoruz. Ön toplantısını cuma günü yapacağımız Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli çalışması toplantının koordinasyonunu Murat Kurum Bey yönetecektir. Şüphesiz bu sürecin en önemli konu başlığını riskli mesken stokunun hızla dönüştürülmesi teşkil edecektir." mesajını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN