Seçmenlere ‘katil’ ve ‘dağdan inmiş’ diyen Özdağ hakkında suç duyurusu

Seçmenlere ‘katil’ ve ‘dağdan inmiş’ diyen Özdağ hakkında suç duyurusu

Diyarbakır Barosu, Yeşil Sol Parti standındaki vatandaşlara ‘Dağa çıkmışlardır’ ve sokakta tartıştığı seçmene ‘katil’ diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partilerin standını gezerken uğradığı Yeşil Sol Parti standında kimseyi görmeyince ‘Dağa çıkmışlardır’ dedi. Ardından başka bir Yeşil Sol Parti standındaki vatandaşlar için, ‘Ooo bak kimler var bak. Dağdan şehre inenler var’ sözlerini sarf ederek tepki çekmişti.

‘KATİL VE DAĞDAN İNMİŞ’ SÖZLERİNE SUÇ DUYURUSU

Son olarak HDP’ye oy vereceğini söyleyen genç bir seçmenle tartışan Özdağ, ‘Halbuki sen hiç katile benzemiyorsun’ sözleriyle sosyal medyada gündem oldu.

Diyarbakır Barosu, Özdağ’ın bu tavırlarının ardından ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama’ suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Özdağ'ın tepki çeken sözlerine yer verilen suç duyurusunda, ‘Toplumun belirli bir kesimini tahkir edici ve suçlayıcı yaklaşıma dair şüphelinin cezalandırılması gerekir’ denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN