Şehir dışında okumak isteyenler bir daha düşünsün! Yurt fiyatlarına görülmemiş zam! Fiyatlar cayır cayır cep yakıyor!

Şehir dışında okumak isteyenler bir daha düşünsün! Yurt fiyatlarına görülmemiş zam! Fiyatlar cayır cayır cep yakıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in geçtiğimiz günlerde özel okul ücretlerinde azami artış oranının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıklamasını ardından yurt fiyatlarında nasıl bir artış yaşanacağı merak konusuydu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konu netlik kazandı.

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşların yapılan zamların ardından gıdadan akaryakıta birçok hizmette fiyat artışı yaşandı. Yeni yılda her kalemde uygulanan 'zam furyası' şimdiden asgari ücreti eritirken bir zam da yurt fiyatlarına geldi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde özel okul ücretlerinde azami artış oranının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıkladı. Özel okullara gelen zammın ardından yurt fiyatlarında nasıl bir artış yaşanacağı merak konusuydu. Sektör temsilcileri bir süredir merak konusu olan konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Öğrenci yurt ve pansiyonlarına A'dan Z'ye yeni standartlar

"7-8 BİN TL BANDINA ÇIKABİLİR"

BloombergHT'ten Cemre Nur Karaca'nın haberine göre; Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan, yurt fiyatlarında asgari ücret artışı kadar artış yaşanacağını tahmin ettiğini belirterek “2023’ün fiyatları tam olarak erken kayıt döneminde açıklanıyor. Ancak artışın çalışan maliyetleri kadar yani asgari ücret artışı kadar olacağını tahmin ediyoruz. Bu fiyatların üzerinde bir rakam olacağını zannetmiyorum. Geçen yıl 2 ya da 4 kişilik odaların yaklaşık fiyatları 7-8 bin TL bandında olacaktı. Çalışan ve yemek maliyetini hesaba katarsak aşağı yukarı yurt fiyatları bu rakamlar çerçevesinde şekillenecek" dedi.

Yurtlara yüzde 50-55 oranında zam gelmesi bekleniyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN