Devlet başvuru yapanlara yol ücreti desteği veriyor! Şehir dışında okuyan öğrenciler bunu kaçırmamalı

Devlet başvuru yapanlara yol ücreti desteği veriyor! Şehir dışında okuyan öğrenciler bunu kaçırmamalı

Ekonomik kriz en çok evinden ayrılarak şehir dışında okuyan üniversite öğrencilerini etkiledi. Ev/yurt kirası, yemek ihtiyacı, ders araç gereçleri derken öğrencilerin aileleri maddi yükün altında kaldı. 2023 yılında sosyal yardımların kapsamını genişleten kamu kurumları, 150 bin üniversite öğrencisini kapsayacak yol ücreti desteğine başlıyor. İşte, öğrencilere yol ücreti yardımı başvuru şartları...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal destek ihtiyacı olan ailelerin şehir dışında eğitim gören çocuklarına yönelik ulaşım destek programı başlattı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YOL ÜCRETİ DESTEĞİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla, ailelerinden uzakta üniversite okuyan yükseköğrenim öğrencilerine, şehirlerarası gidiş-dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla ulaşım yardımı yapılacak.

Sosyal yardım alan vatandaşların ayrım gözetmeksizin her zaman yanlarında olduklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, gençlerin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için gereken tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

ogrencilere-yol-ucreti-yardimi-nasil-alinir-001.jpg

BAŞVURUYU ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ YAPACAK

Bakan Yanık, bu amaçla 3394 Sayılı Kanun çerçevesinde ailelerinden uzakta eğitim hayatlarına devam eden yükseköğrenim öğrencilerinin yılda iki defaya olmak üzere ulaşım giderlerinin karşılanmasına karar verildiğini aktardı.

Kamudan Haber'den Mehmet Diktaş'ın haberine göre, ulaşım yardımı için öğrencilerin ailelerinin ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuru yapması gerekiyor. SYDV temsilcilikleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde yer alıyor.

ÖĞRENCİLERE YOL ÜCRETİ YARDIMI NE KADAR?

Ödemelerde üst limit 750 TL olarak belirlenirken, her öğrenci yılda iki kez gidiş-dönüş olmak üzere bu hizmetten faydalanabilecek.

Ailelerinden uzakta yaşamak ortalama 150 bin öğrenci ulaşım desteğine erişmiş olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, öğrencilerin ulaşım giderleri için yaklaşık 300 milyon bütçe ayırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN