Okullara 4 gün kar tatili geliyor! Ünlü uzman açıkladı çocuklar bayram etti: İşe giden veliler kara kara düşünüyor

Okullara 4 gün kar tatili geliyor! Ünlü uzman açıkladı çocuklar bayram etti: İşe giden veliler kara kara düşünüyor

19 milyon öğrencinin beklediği sömestr (Yarıyıl) tatili neredeyse bitmek üzere. Aileleri ile birlikte tatilin keyfini çıkaran öğrencileri kar heyecanı sardı. İstanbul'u etkisi altına alan soğuk hava dalgası etkisini iyice artırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kar uyarısı yapıldı. Gelen uyarılar sonrası ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, velileri uyardı. O günlerde okullar tatil olabilir! Velileri üzülecek, öğrenciler bayram edecek. İşte detaylar haberimizde...

Milyonlarca öğrencinin keyfini çıkardığı sömestr tatilinin sonuna gelindi. Öğrenciler tatilin keyfini çıkarmaya devam ederken veliler okulların tekrardan tatil olup olmayacağını araştırıyor. Dün gece yarısı İstanbul'u etkisi altına alan karla karışık yağmur, sabah saatlerinde de etkisini göstermeye devam ediyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunarak o tarihler için uyardı. Okullar o günlerde tatil olabilir, kar fırtınası geliyor. Peki sömestr tatili uzayacak mı? Okullara 4 gün kar tatili mi geliyor? İşte detaylar...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yağışları beraberinde getirdi. Birçok kentte kar yağışı görülürken henüz İstanbul'a beklenen kar gelemedi. Dün gece yarısı İstanbul'u etkisi altına alan karla karışık yağmur sabah saatlerinde de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar ise bu kar yağışının devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu paylaştı. Son dakika olarak paylaşılan bilgilere göre, İstanbul'da bugünden itibaren şiddetli rüzgar ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

fdfdfd-85.jpg

Meteoroloji'ye göre yurt genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

SON DAKİKA: OKULLARA 4 GÜN KAR TATİLİ!

Kar yağışları tüm yurtta etkisini artırırken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den yeni bir uyarı geldi. O günlerde kar fırtınasının İstanbul'u vuracağını belirten Ökten, okulların 4 gün tatil olabileceğini söyledi. Kerem Ökten, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Okullar ile ilgili ben fikrimi söylüyorum. Yarın fırtınadan dolayı, Salı, Çarşamba ve Perşembe kardan dolayı okullar tatil olur. Cuma günü açılır. Sadece tahmindir. Çocuklar derslerinize çalışın."

b2-001.jpg

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başında yayınlanan çalışma takviminde bir değişiklik yapılmadı. 12 Eylül’de başlayan birinci dönem 20 Ocak cuma günü karnelerin alınmasıyla sona erdi.

fdffd-5.jpg

Sosyal medyada ve diğer platformda yer alan iddiaların aksine 15 tatilin uzatılmasına ilişkin bir bilgi ve açıklama bulunmuyor. Yarıyıl tatili olarak da bilinen 15 tatil 3 Şubat tarihinde sona erecek. Hafta sonu tatili ile birlikte okullar 6 Şubat Pazartesi günü kaldığı yerden eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Okullarda ikinci ara tatil ise 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler, Ramazan bayramıyla benzer tarihlere denk gelecek. Normal şartlarda resmi tatillerden olan Ramazan bayramında öğrenciler ek olarak tatil yapıyordu.

Ara tatil hafta sonları dahil olmak üzere toplam 9 gün sürecek. Öğrenciler, dönem arasında yoğun tempodan uzaklaşmış olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da okulların kapanmasıyla sona erecek. Öğrenciler okulların kapanmasıyla 90 gün süren yaz tatilinin tadını çıkaracak. Henüz 2023-24 eğitim öğretim yılı takvimi yayınlanmadı. Ancak okulların Eylül ayının ilk haftası açılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN