Şehir Üniversitesi Rektörü Peyami Çelikcan: Cumhurbaşkanı’ndan randevu istedik, bekliyoruz

Şehir Üniversitesi Rektörü Peyami Çelikcan: Cumhurbaşkanı’ndan randevu istedik, bekliyoruz

Halkbank'ın tedbir kararının ardından 'kayyum mu atanacak' sorularına muhatap olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin rektörü Prof. Peyami Çelikcan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istediklerini belirterek "Çözülemeyecek sorun yok" dedi.

Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'a açıklamalarda bulundu. İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Peyami Çelikcan, birkaç hafta önce Bilim Sanat Vakfı yöneticileriyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu istediklerini söyledi.

Geçen hafta sonu görüşmeyi umduklarını ama bir cevap alamadıklarını belirten Çelikcan, Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu taleplerine cevap beklediklerini ifade etti.

Çelikcan’a göre çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Sadece başka kurumlara ve hatta futbol kulüplerine tanınan hakların kendilerine de tanınmasını istiyor.

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLANDI

Haciz kararıyla üniversitenin harcama yapamaz bir hale getirildiğini belirten Çelikcan, “Bunları aşmak için bütün mensuplarımızla birlik-beraberlik içinde el ele vererek büyük bir çaba gösteriyoruz. Şu ana kadar eğitim-öğretim faaliyetimizde aksama olmadı. Öğrenciler mağdur olmadı ama çalışanlarımıza maaş ödeyemedik. Çalışanlarımız da gerekli anlayışı gösteriyorlar ama vakit geçtikçe sorun ağırlaşıyor” dedi.

Faturaların bir kısmını hayırseverlerin bağışlarıyla ödeyebildiklerini söyleyen Çelikcan, şöyle devam etti: 

Üniversiteye, bu zor durumunda katkıda bulunmak isteyen hayırseverler küçük ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Ama bu aylara yayılan bir probleme dönüşürse aksamalar yayılacak. O duruma gelmesin istiyoruz. 

Burası Türkiye’nin güzide üniversitelerinden bir tanesi. Bugüne kadar yaptığı araştırmalarla, yayınlarla ve öğrencilerinin başarısıyla itibar kazanmış bir üniversite.

19-11/30/peyami-cevikcan.jpg
Rektör Prof. Dr. Peyami Çevikcan, aklıselimin galip geleceğine inanıyor. 

Bu üniversitenin oluşturduğu özgün modelin sürdürülmesi ülkemiz açısından önemli.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün üniversitenin durumuyla ilgili devreye girerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradığı biliniyor.
 
Rektör Çelikcan bu konuyu “sevindirici” olarak değerlendiriyor. Gül’ün, üniversite kuruluşunda katkısı olduğunu dile getiren Çelikcan, “Sahiplenme duygusu içerisinde bir sorumluluk hissederek Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp desteklerini talep ettiğini anlıyoruz. İnanıyoruz ki aklıselim galip gelecek. Hukukun üstünlüğünü görmüş olacağız ve bu mali baskıdan hukuk yoluyla kurtulmaya çalışacağız” dedi.

ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK

Peyami Çelikcan, Yüksek Öğretim Kurumu ve diğer kamu kuruluşlarıyla sürekli görüşme hâlinde olduklarını söyleyerek "Bizim tek istediğimiz, diğer kurumlara tanınan yeniden yapılandırma hakkından üniversitenin de yararlandırılması ve banka hesapları üzerindeki ihtiyati haciz kararının kaldırılması" ifadelerini kullandı.  

"Ortada çözülemeyecek bir sorun yok" diyen Çelikcan, konunun başka mecralara çekilmemesi gerektiğine vurgu yaptı: 

Sebebi her ne olursa olsun bir üniversitenin yaşatılması esas olmalı. Bir takım tartışmalarla bu ana noktayı gözden kaçırmamak gerekiyor.

Yaşatmak mümkünken, çözüm varken, yasalar imkan tanıyorken bir üniversitenin bu şekilde faaliyetlerini sürdüremez hâle getirilmesinin doğru da hukuki de olmadığını düşünüyoruz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN