Sevan Nişanyan'dan Cübbeli Ahmet'e övgü: Sakal güzelliğinde benle yarışır bir zat

Sevan Nişanyan'dan Cübbeli Ahmet'e övgü: Sakal güzelliğinde benle yarışır bir zat

Sevan Nişanyan "Pazar Sohbeti" programında, kendisini Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki sözleri nedeniyle öven Cübbeli Ahmet'i övdü. Nişanyan Cübbeli Ahmet için, "Bir kere sakal güzelliği açısından benle yarışır bir zat. İkincisi, 1-2 kez dinleme fırsatı buldum. Son derece zeki, hızlı düşünen, hızlı reaksiyon veren ve espriden anlayan bir insan olduğu kanısına vardım. Bunlar da olumlu şeyler" dedi.

Yazar, otelci ve dilbilimci Sevan Nişanyan, İsmailağa Tarikatı'nın lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından YouTube kanalından her pazar yaptığı "Pazar Sohbeti" yayınında Ustaosmanoğlu'ndan övgüyle bahsetmişti. Nişanyan'ın sözleri bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılanırken destek de almıştı.

Nişanyan'ın ifadelerini değerlendiren ve Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Haftanın Sohbeti" programında Nişanyan'dan övgüyle bahsetmiş ve dua ettirmişti.

Nişanyan da Pazar Sohbeti programında Cübbeli Ahmet'ten övgüyle bahsetti.

"SAKAL GÜZELLİĞİ BENLE YARIŞIR"

Cübbeli Ahmet'in övgüleri hakkında, "Doğrusunu isterseniz hoşuma gitti" diyen Nişanyan, Ünlü hakkında şunları söyledi:

"Sayın ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ adıyla bilinen Ahmet Bey, benden geçen haftaki programında sitayişle bahsetmiş. Doğrusunu isterseniz hoşuma gitti. Doğal olarak hoşuma gitti.

Bir kere sakal güzelliği açısından benle yarışır bir zat.

İkincisi, 1-2 kez dinleme fırsatı buldum. Son derece zeki, hızlı düşünen, hızlı reaksiyon veren ve espriden anlayan bir insan olduğu kanısına vardım. Bunlar da olumlu şeyler."

"SONUÇTA ZEKİ BİR İNSAN"

Cübbeli Ahmet ile fikir dünyalarının farklı yerlerde olduğunu ve yaklaşımlarının toplumsal faydası hakkında kuşkuları olduğunu belirten Nişanyan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şüphesiz fikir dünyamız çok farklı yerlerde. Bambaşka bir fikir ve inanç dünyasını temsil ediyoruz.

Yaklaşımlarının veya toplumsal faydasının ne kadar övgüye değer olduğu konusunda kuşkularım var.

Fakat sonuçta zeki bir insan olduğunu ve çok geniş bir kesimi akılcı argümanlarla ikna edici pozisyonda olduğunu biliyorum. Bu da yabana atılacak bir şey değil."

nisanyan.pngSevan Nişanyan

YUNANİSTAN'DAN SINIRDIŞI EDİLDİ

4 yıl önce Türkiye'de kaldığı cezaevinden kaçarak Yunanistan'ın Samos Adası'na yerleşen Sevan Nişanyan, 2021'in Ekim ayında ülkeden sınır dışı edildi.

Karadağ'da ailesiyle görüşen ve yurtdışı gezisinin ardından Belgrad üzerinden Samos'a dönmek isteyen Nişanyan, "devlet sırrı" olduğu gerekçesiyle ülkede istenmeyen adam ilan edildi.

Bir ara karara direnen Nişanyan Türkiye'ye deport edilmek üzere tutuklanmış ancak ülkede ve dünyadaki geniş kesimlerin tepkisi üzerine serbest bırakılmıştı.

Bir süre çifte vatandaşı olduğu Ermenistan'da yaşayan Nişanyan, şu anda eşi İra Tzourou ile Fransa'nın başkenti Paris'te bulunduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN