SGK hesaplama sistemini erişime açtı: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

SGK hesaplama sistemini erişime açtı: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Milyonlarca vatandaş, EYT düzenlenmesinin yasalaşmasını beklerken, 'Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?' sorusuna yanıt arıyor. Emekli olmaya hak kazanacak olan kişiler şimdiden SGK tarafından uygulamaya konan 'Emekli maaş hesaplama robotu'yla birlikte, yasa sonrası alacakları emekli maaşlarını hesaplayabiliyor. 2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verilerinin hesaplanmasının ardından SGK 4A aylık hesaplama ekranı açıldı. İşte emekli maaşı sorgulama ekranı.

15 Ocak’ta yürürlüğe sokulması beklenen EYT hakkındaki düzenleme hala meclise sunulamazken milyonlarca vatandaş konunun netliğe kavuşmasını bekliyor. 'Emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtı ise son günlerde birçok kişinin gündeminde yer alıyor.

NTV'nin haberine göre yasanın çıkmasıyla birlikte alacakları maaşları hesaplayıp, planlarını ona göre yapmak isteyen vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli maaşı hesaplama ekranını uygulamaya koydu.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

EYT'li olmaya hak kazanacak kişiler, maaş hesabını yapmak için uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasında istenilen bilgileri giriyor.

T.C Kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nüfus il, ve doğum tarihi bilgileri girildikten sonra 'Sorgula' butonuna basınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.

4/A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

uyg.sgk.gov.tr adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girilip, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.

4/B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına girince şu bilgiler isteniyor: Doğum tarihi, cinsiyet, 4A çalışma süresi, başlangıç ve bitiş tarihi.

Hizmet türünü seçtikten sonra altta bulunan hesapla butonuna basılıyor ve emeklilik hesaplaması yapılıyor.

4/C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN