Şiddet olayları gitgide artıyor: Okul tuvaletinde arkadaşını bıçakladı

İstanbul Üsküdar’da bir lisede sınıf arkadaşını tuvalette bıçaklayan 15 yaşındaki kız öğrenci tutuklandı. Yaralanan öğrencinin sağlık durumu iyi, saldırganın daha önce psikiyatrik tedavi gördüğü ortaya çıktı.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan bir lisede yaşanan bıçaklı saldırı, kamuoyunda endişeye yol açtı. Geçtiğimiz perşembe günü okulun tuvaletinde meydana gelen olayda, 15 yaşındaki E.B. isimli öğrenci, aynı sınıfta eğitim gören arkadaşı E.Ç.’yi sırtından bıçakladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olayın ardından sağlık ekiplerinin okula sevk edildiği ve yaralı öğrenci E.Ç.’nin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Tedavi altına alınan E.Ç.’nin sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

SALDIRGAN ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan E.B.’nin, olayda kullandığı bıçağı okulun çay ocağından temin ettiği tespit edildi. E.B., ifadesinde saldırıyı, sınıf arkadaşının kendisine yalan söylediği gerekçesiyle gerçekleştirdiğini iddia etti. Ayrıca, saldırgan öğrencinin daha önce çeşitli tarihlerde ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğü bilgisine de ulaşıldı.

Gözaltına alınan E.B., yaşının küçük olması nedeniyle muhafaza altına alındıktan sonra “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan E.B., ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer okul güvenliği ve öğrencilerin psikolojik takibi konusunda gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN