Antikorla ilgili çarpıcı araştırma: BioNTech Sinovac'ı 18'e katladı

Antikorla ilgili çarpıcı araştırma: BioNTech Sinovac'ı 18'e katladı

Koronavirüs salgınına karşı en önemli silah olan aşılarla ilgili önemli bir araştırmaya daha imza atıldı. Sinovac ve BioNTech aşılarının ne kadar antikor oluşturduğuyla ilgili yapılan çalışmaya göre, antikor değerlerini Sinovac 9, Biontech ise 162 kat artırıyor.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan, antikor değerlerini Çin aşısı Sinovac'ın mı, Alman aşısı BioNTech'in mi daha fazla yükselttiği ile ilgili araştırma tamamlandı.

Sonuca göre, Sinovac aşısının kişinin antikor değerini 9 kat artırırken, Biontech aşısının antikor değerini 162 kat artırdığı öğrenildi.

138 KİŞİ ÜZERİNDE İNCELENDİ

NTV'nin haberine göre; üçüncü doz aşıda hangi aşının daha fazla antikor oluşumu sağladığı, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli olan sağlık çalışanlarının verileri üzerinde yapılan araştırma sayesinde tespit edildi. 84'ü erkek, 53'ü kadın toplam 179 sağlık görevlisi çalışmaya katıldı, 138'i çalışmayı tamamladı.

ÇOĞUNLUK BIONTECH'İ TERCİH EDİYOR

Sağlık çalışanlarının 103'ü BioNTech, 35'i ise Çin aşısı Sinovac'ı tercih etti.

Alınan ilk kan örneklerinde yapılan incelemede elde edilen en düşük antikor değer 10,9; en yüksek değer ise 5 bin 542,6 AU/ml oldu.

Güçlendirici doz olarak Sinovac yaptıranların antikor değeri 1187,90 çıkarken, BioNTech yaptıran grupta ise bu değerin 17 bin 619 olduğu görüldü. Bu veriye göre Sinovac'ın antikor değerini 9, BioNTech'in ise 162 kat artırdığı anlaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN