Prof. Dr. Şahin: Üçüncü aşı mantıklı olur

Prof. Dr. Şahin: Üçüncü aşı mantıklı olur

BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, sonbaharda Covid-19 vaka sayılarının artabileceğine dikkat çekerek "Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur" dedi.

BioNTech yöneticisi Prof. Dr. Uğur Şahin, üçüncü doz Koronavirüs aşılara ilişkin tartışma hakkında konuştu. Şahin, şimdiye kadar iki doz aşı olan yetişkinlere güçlendirici mahiyetteki üçüncü doz aşıları yaptırma çağrısında bulunarak, "Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur" şeklinde konuştu.

Kölner Stadtanzeiger gazetesine konuşan Şahin, Delta varyantının etkisi ve yetersiz aşılama oranlarının sonbaharda insidans sayısında daha fazla artışa yol açabileceği konusunda uyararak, aşılamanın yanı sıra özellikle kapalı alanlarda enfeksiyonları kontrol edebilmek için daha fazla önlem alınması gerektiğini söyledi.

BU YIL 5-11 YAŞ ARASI ÇOCUKLARA AŞI UYGULANABİLİR

DW Türkçe'nin aktardığı söyleşide Şahin, Koronavirüs aşısının bu yıl içinde 5-11 yaş arası çocuklara uygulanabileceği yönünde beklentisi olduğunu da açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN