10 bin dolar alan siyasetçi kim? Şentop'tan Bakan Soylu'ya yazı

10 bin dolar alan siyasetçi kim? Şentop'tan Bakan Soylu'ya yazı

TBMM Başkanı Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker'in bir siyasetçiye "her ay 10 bin dolar gönderdiği" iddiasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığına yazılı bir soru gönderdi. Yazıda milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, önce TRT, daha sonra da Habertürk televizyonlarında katıldığı programda, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi bulunduğu iddiasıyla ilgili, İçişleri Bakanlığına yazılı bir soru gönderdi. Söz konusu yazının 27 Mayıs tarihinde gönderildiği ortaya çıktı.

'VEKİLLER ZAN ALTINDA BIRAKILMAMALI'

27 Mayıs darbesinin 61. yıl dönümünde İçişleri Bakanlığına gönderilen yazıda, Meclis Başkanı Şentop, Gazi Meclis'in adının böylesi bir iddia ile anılması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini vurguladı ve gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılması için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığına gönderilmesini istedi.

TBMM Başkanı Şentop bu konuda önemli bir hassasiyet göstermişti. Hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından bu konuya ilişkin değerlendirmesini yapmış ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına oldukça sert yanıt vermişti. Bu yanıtın ardından da Şentop yazılı bir şekilde İçişleri Bakanı Soylu'ya bu iddiayı yazılı bir şekilde sordu.

NE OLMUŞTU?

CHP ile Mustafa Şentop'u karşı karşıya getiren tartışma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önce TRT, daha sonra da Habertürk televizyonlarında katıldığı programda Peker'den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi bulunduğunu açıklamasının ardından başladı.

Soylu söz konusu siyasetçinin ismini açıklamadı, bu konuda "savcıya konuşacağını" söyledi.

CHP'DEN ŞENTOP'A YAZILI BAŞVURU

Bakan Soylu söz konusu ismi hala açıklamazken, bu kişinin "eski bir milletvekili" olduğu iddiası sonrası CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin 134 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a yazılı başvuru yapıldı. Başvuruda Soylu'nun ismini belirtmediği siyasetçinin kim olduğunun açıklanması istendi.

Yazılı başvuruda, "İçişleri Bakanı Soylu'nun üstünü kapalı bıraktığı iddia, tüm milletvekillerini töhmet altında bırakmıştır. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesinin üzerinize yüklediği sorumluluğu yerine getirmenizi talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

'10 BİN DOLAR RÜŞVETE BAĞLANAN SİYASETÇİ KİM?'

Şentop'un yazılı başvurularına yanıt vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, Salı günkü CHP Meclis grup toplantısında bir kez daha "Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim?" sorusunu yöneltti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un bu olaya suskun kalamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz" ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: ELEŞTİRİ DEĞİL İFTİRA

Kılıçdaroğlu'nun sert eleştirisine, o sırada Pakistan'da bulunan Şentop'tan aynı sertlikte yanıt geldi. Kılıçdaroğlu'nun "iftira attığını" belirten Şentop, iddiayla ilgili araştırma yaptığını açıkladı:

"Konu şu: Bir Bakan, İçişleri Bakanı bir siyasetçinin, milletvekili demiyor, siyasetçinin her ay 10 bin dolar bir suç örgütünden para aldığını söylüyor. Kim olduğunu açıklamadı. Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak Sayın Bakana. Fakat bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim. Kılıçdaroğlu'nun kendisinden, bu konuda İçişleri Bakanı'ndan bilgi almak için aracılık isteyebileceğine işaret eden Şentop, "Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Bunu açıklamamı istiyor benden. Bu bir siyasi bunaklık değilse eğer, bunun ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyleyebilirim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN