Altılı masa Davutoğlu ev sahipliğinde toplandı: Aday belirleme takvimi açıklanacak mı?

Altılı masa Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde 10'uncu kez bir araya geldi. Masanın en sıcak gündem maddesini Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu oluşturuyor. Liderlerin yaklaşık 2 saattir devam eden toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 10'uncu kez Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde toplandı.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanının 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ilk tur çalışmaları Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı.

ÖNCEKİ TOPLANTIYA UYSAL EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı. Liderlerin dokuzuncu buluşması, 28 Kasım’da Demokrat Parti Genel Merkezi’nde yapılmıştı.

KARAMOLLAOĞLU: ADAYLIK KONUSU MUTLAKA KONUŞULUR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün flaş açıklamada bulunarak 10'uncu defa bir araya gelen altılı masanın ana gündeminde adaylık konusunun mutlaka yer alacağını ifade etti.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, ev sahipliğinde toplanan altılı masada Ortak Politika Belgesine Geçiş Süreci ve başörtüsü meselesinin de ele alınması bekleniyor.

ALTI LİDERDEN ORTAK VİDEO

Liderler buluşmasından hemen önce altılı masayı oluşturan siyasi partilerin sosyal medya hesaplarından “Yarının Türkiyesi İçin Cesaret Zamanı” başlığıyla ortak bir video paylaşıldı. Videoda altı genel başkanın kısa açıklamalarına yer verildi. Genel başkanların açıklamaları şöyle:

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Temiz bir Türkiye, aydınlık bir Türkiye, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz, hep beraber inşa edeceğiz, birlikte inşa edeceğiz.

ALİ BABACAN: Bu toprakların insanı ne badirelerden, ne krizlerden, ne afetlerden, ne savaşlardan çıkarttı bu ülkeyi. Yine başaracağız. El ele, omuz omuza hep birlikte başaracağız.

GÜLTEKİN UYSAL: Milletin gücü, azmi, kararlılığı her daim önüne örülmüş o duvarları yıkıp atmıştır.

AHMET DAVUTOĞLU: Geçmişe değil geleceğe, nefrete değil sevgiye, öfkeye değil merhamete, korkuya değil ümide ayarlıyız.

MERAL AKŞENER: 2023’te milletimizle birlikte öyle bir tarih yazacağız ki 1923’te kavuştuğumuz bayram havası memleketimize yeniden yayılacak.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: Ülkemizin problemlerine çözüm üretmek adına bir yola çıktık. Bu masada sadece altı genel başkan yok. 85 milyon insanımız bu masada oturmaktadır.”

DAVUTOĞLU LİDERLERİ TEK TEK KARŞILADI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, beş genel başkanı; Genel Merkez binası önünde tek tek karşıladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; Gelecek Partisi Genel Merkezi’nin girişinde Davutoğlu ile beraber fotoğraf çektirdikten sonra içeriye geçti.

mama.jpg

MASADA NE VAR?

Altılı masa tarafından oluşturulan ortak çalışma grubunun "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"e geçişe yönelik, temel politikalar alanında 9 ana, 73 alt başlığın yer aldığı çalışması daha önce tamamlanmıştı. Bugünkü toplantıda, hükümet programı niteliğindeki temel politikalar belgesi ele alınacak ve bu metne masada son şekli verilecek.

ada.jpg

Çalışma, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının seçim beyannamesi olacak. Masada, başörtüsüne ilişkin anayasa değişiklik teklifine yönelik nasıl bir tutum alınacağı da konuşulacak.

abab.jpg

Toplantı sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN