Ankara'da bombalı terör saldırısı! İçişleri Bakanı: Teröristlerden biri kendini patlattı

İçişleri Bakanlığının Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri yükseldi. Emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, patlamaya ilişkin, "2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlattır. 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır.'' açıklamasında bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirirken patlama anı saniye kaydedildi.

Ankara’da sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşanıyor. İçişleri Bakanlığının Kızılay binası önünde önce büyük bir patlama ardından da peş peşe silah sesleri duyuldu. Patlamanın ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

rrr.jpg

TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Özel harekat polisleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde bulunuyor.

juu.jpgÖte yandan olay yerindeki roketatarın Suriye'de Rusya tarafından Esad Rejimine ve YPG'ye çok sayıda hibe edilen Rus menşeli silahlardan olduğu belirlendi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Patlamaya ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir" ifadelerini kullandı.

'KAHRAMAN POLİSLERİMİZİN HAYATİ TEHLİKELERİ BULUNMUYOR'

Saldırının detayları ortaya çıkarken İçişleri Bakanlığı'ndan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yerlikaya, yaralanan memurların sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya'nın ifadeleri şöyle:

"Hain terör saldırı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş'ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor"

Öte yandan patlama anına ait görüntüler de ortaya çıktı.

hg.jpg

Olası saldırıya karşı alanda bulunan şüpheli araç bomba imha ekipleri tarafından kontrol edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısına ilişkin, "01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir. " açıklamasında bulundu.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, "Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir." ifadelerini kullandı.

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yayın yasağı kararını, "Ankara'daki terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı verilmiştir. Yayıncılarımızın yasak kararına titizlikle uymaları önemlidir. Duyarlı basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum." sözleriyle duyurdu.

VETERİNERİ ÖLDÜRÜP ARACI GASP ETMİŞLER!

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne saldıran teröristlerin saldırı da kullandıkları hafif ticari aracı Kayseri'nin Develi İlçesindeki bir veterinerden gasp ettikleri ortaya çıktı. Veteriner Mikail Bozloğan'ı öldüren teröristlerin gasp ettikleri 38 TP 962 plakalı araçla Ankara gittiği ve bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Veteriner Mikail Bozloğan'ın cansız bedeni ise köy yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KRİTİK UYARI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden terör saldırısının ardından kontrollü patlatılacak şüpheli paketler nedeniyle Ankaralıları paniğe kapılmamaları konusunda uyardı. Emniyetten yapılan açıklamada, "Kızılay ve Emniyet Genel Müdürlüğü çevresinde şüpheli paket olaylarıyla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınarak, bomba imha ekipleri tarafından kontrollü şekilde patlatma yapılacağı" belirtildi. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN