Son dakika! Arnavutluk'ta Thodex operasyonu

Son dakika! Arnavutluk'ta Thodex operasyonu

Arnavutluk polisi, milyonlarca kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in saklandığı eve operasyon düzenledi.

Türkiye tarihinin en büyük vurgunları arasına girebilecek olan Thodex vakasında, şirketin kurucusu olduğu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile 20 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gittiği belirlenen Faruk Fatih Özer’in saklandığı eve operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Faruk Fatih Özer yakalanamazken, Özer'i saklayan 2 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Özer'in, Arnavutluk'a kaçtığı tespit edildi. Özer'in iadesi için girişimlerde bulunulurken, yakalanması için yürütülecek çalışmalarda koordinasyonun sağlanması amacıyla 4 teknik ekip kuruldu.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Arnavutluk'ta Özer'in yakalanması için çok sayıda baskın düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kurduğu teknik ekiple işbirliğinde yürütülen çalışmalarda Özer'i, Arnavutluk'ta havalimanında karşılayan 2 kişi tespit edildi.

Kimlikleri saptanan bu kişilerin oturduğu eve baskın düzenlendi. Özer'i evde sakladığı değerlendirilen Arnavutluk vatandaşı 2 kişi, polis operasyonunda gözaltına alındı. 2 kişinin, Özer'i Arnavutluk'ta havalimanında karşılayıp, saklanmasını sağladığı belirtildi. Özer'in yakalanması için çalışmaların yürütüldüğü, çemberin daraldığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Faruk Fatih Özer'in yakalanması ve gözlem altına alınması için 22 nisan akşamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci, aynı gün gündüz saatlerinde de Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Bu konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. Başsavcılığın başlattığı soruşturmayla ilgili açıklamasında, "Adı geçen sistem kapsamında gerçekleşip suç teşkil eden tüm eylemlerin tespiti ve failler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

OPERASYON BAŞLATILMIŞTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex'e yönelik operasyon başlatmıştı.

HESAPLAR BLOKE EDİLDİ

Diğer taraftan Mali Suçları Araştırma Komisyonu (MASAK) tarafından da adı geçen kişi ve firma hakkında inceleme başlatıldı; Thodex'in Türkiye'deki finansal kuruluşlarda bulunan hesaplarına ise dün itibariyle bloke konuldu.

'İDDİALAR ASILSIZ, GERİ DÖNECEĞİM'

19 Nisan’da yurt dışına çıktığını doğrulayan şirket sahibi Faruk Fatih Özer, yaptığı yazılı açıklamada, 391 bin kişinin yaklaşık 2 milyar dolarla kaçtığı iddialarının "asılsız" olduğunu söyledi.

Özer ayrıca, "Yaklaşık 3 aydır sürdürülen ortaklık görüşmeleri sırasında mali ve dijital veriler birlikte incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibari ile tespit edilmiştir. Bunun sebep ve kaynaklarının ne olduğunun tespiti için Thodex Platformu geçici süre ile işleme kapatılmıştır" dedi.

Birkaç gün içerisinde "Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını" sağlayacağını belirten Faruk Fatih Özer, "kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğim" ifadelerini kullandı.

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?
Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yapan Faruk Fatih Özer, 2017 yılında Thodex’i kurdu. Koineks’in mevcut kullanıcıları da Thodex’e taşındı. Şirket Türkiye, Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu. E-ticaret sektöründe de aktif olan Özer, 2020 yılında Gamebridge mobil oyun platformunu kurdu. İddiaların ardından Özer'in kurduğu Thodex'in internet sitesinde sadece basın açıklaması yer alıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN