Özgür Özel: Kılıçdaroğlu'na vefamızı ödeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı. Özgür Özel'in "Kemal Kılıçdaroğlu'nu saygıyla selamlıyorum. Ona vefamızı her zaman göstereceğiz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum." açıklaması dikkat çekti.

Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel Partisinin grup toplantısına 'Kılıçdaroğlu'na vefamızı göstereceğiz' diyerek başladı. Yargı krizi ve yeni anayasa açıklamasına kadar gündeme dair hemen her konuda değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Erdoğan'a 'aklını başına topla bindiğin dalı kesme. Anayasa her doğana değil Erdoğan'a yapılıyor gibi. Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın' ifadeleri de dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

CHP Atatürk'ün partisi il başkanlarına değil gençlere emanettir. Bu partiyi siz iktidar yapacaksınız.

CHP adına hepinizi selamlıyorum. CHP'nin kurultayları diğerlerinden farklı olarak görev vermeye gelmiş delegelerden oluşur. Bu delegeler bizi iktidar yapma görevi vermiştir.

İktidar yanlıların yarattığı dezenformasyona rağmen CHP'nin Genel Başkanının bile değişebileceğini gösteren önemli bir kurultayı geride bıraktık. Teşekkür ediyorum.

'KILIÇDAROĞLU'NA VEFAMIZI ÖDEYECEĞİZ'

Kemal Kılıçdaroğlu'nu saygıyla selamlıyorum. Ona vefamızı her zaman göstereceğiz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum.

Erdoğan kabinede 18 görevlendirme yaptı. 1 tanesi kadın. CHP'nin kabine sorumlularının 9'u kadın 9'u erkek.

Erdoğan'a sesleniyorum. Diyabet hastası çocuklara verdiğin sözü tut lütfen. İlacı ülkemize ücretsiz getir.

Atatürk'ün dediği gibi 'Hatay benim şahsi meselemdir' demişti. Bu söz bundan sonra CHP'nin de şahsi meselesidir.

'DEPREMZEDELERE VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Deprem bölgesindeki insanlar "1 yılda başımızı sokacak evimiz olur" diyerek kendisine oy verdi. Şimdi "kandırıldık" diyorlar. Hala hepsi çadırlarda. Yıkımın yüzde 44'ü Hatay'da. Depremzedelere verilen sözlerin takipçisi olacağız.

Alt yapıdan, sağlıktan, eğitimden sorumlu arkadaşlarımız yarın deprem bölgelerine gidecekler. Mutlaka deprem bölgesindeki illerin ve deprem sonrası göç alan illerdeki belediyeler için düzenlemeler hızla yapılacak. Deprem meselesi siyaset üstü bir meseledir.

Cuma günü DİSK'le birlikte yürüyüşlerine destek olacağız. Kulakları duymayanlara sesimizi duyuracağız. Değiştireceğiz bu ülkenin kaderini.

Atatürk'ün "çiftçi milletin efendisidir" dediği çiftçilere 5 bin lirayı çok görmüşler. Haklarını savunacağız.

CAN ATALAY KARARI

Önce Yargıtay sonra da Yargıtay AYM'ye kafa tuttu. İçinde tehditlerle, kişisel meselelerle bir karar yazdı. Gözlerimize inanamadık. Kararı Kurtulmuş'a "niye okutmuyorsun" demek var. Kararda "siz kimsiniz" diyen bir ayar verme var. Bu karar Meclis tarafından ele alınmalı.

Erdoğan, Yargıtay'ın kararına verdiği destekle bu ömründe gördüğüm en hadsiz darbedir.

'ERDOĞAN HADDİNİ BİLSİN'

Erdoğan haddini bilsin. Bu 'darbe' girişiminde Erdoğan'a meydanı bırakmayız. Erdoğan aklını başına topla, bindiğin dalı kesme. Çıkmış Anayasa değişikliği yapalım diyor. Sende anayasayı değiştirecek sayı yok. CHP'de de anayasayı yok saydıracak bir göz yok. "Gidip kapılarını çalacağız" diyor. Anayasayı güçsüzleştirecek.

Anayasa her doğana değil Erdoğan'a yapılıyor gibi. Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın.

Halen daha o günden beri direnişimiz sürüyor. Yeni bir eylem kadar nöbetimiz devam edecek.

İlk fırsatta Azerbaycan'ı ziyaret edeceğim.

Dış politikada dengeli, dün tükürdüğün yüzü bugün öpmeyen bir dış politikayı bütün Türkiye'ye anlatacağız.

Buradan bir çağrım var. CHP'de bir kongre yaptık. Partimiz bundan sonra daha genç bir ekiple yol yürüyeceğiz. CHP Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. Zorlanırsanız. Hepiniz gelin baba evi sizleri bekliyor.

BASIN MENSUPLARINA AÇIKLAMALAR

Ön seçimden vazgeçmedik. Örgüt denetimli ön seçim yapacağız.

Devlet Bahçeli'nin ağzından duymak beni hoşnut etmiyor. "Zillet" denmez. Duyduğumuzda üzüleceğimiz şeyler söylemeyelim. Ben de benzer şeyler söylesem hoşunuza gitmez. Doğru değil. Anayasanın her hangi bir maddesini değişmek başka maddeyi yok saymak başkadır.

Akşener ile görüşeceğiz ama bir tarih yok.

CHP'nin ittifaklarla ilgili durumunu parti meclisinden sonra görüşelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN