Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret: İçimde bir düşmanlık yok

CHP'nin yeni lideri Özgür Özel, bugün gerçekleşecek devir teslim öncesi Kılıçdaroğlu'nu eşi Didem Özel'le birlikte evinde ziyaret etti. "Sayın Genel Başkanımızın tecrübesi, birikimi hep önümüzü açacak. Bu aile ziyareti sırasında da son derece sıcak bir şekilde karşılandık" diyen Özel, zorlu bir kurultay dönemi geçirdiklerini söylerken, "Geçmişten bugüne hatırladığım, içimde biriktirdiğim bir düşmanlık, alınacak intikam yok, kat edilecek yol var, iktidara gitmek durumundayız hep beraber" dedi.

CHP'nin olağan kurultayında partinin yeni Genel Başkanı olan Özgür Özel bugün eşi Didem Özel ile, Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu'nu Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evlerinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Özel ve eşini kapıda karşılayarak, basına görüntü verdi.

Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası Özel ve eşini kapıyı kadar uğurladı.

8088193.jpg

AÇIKLAMA DEVİR TESLİM SONRASI OLACAK

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Özel, Kılıçdaroğlu ve eşini evlerinde ziyaret ettiklerini belirterek, "Bundan sonra da ilerleyen süreçte hem ailecek hem de Sayın Genel Başkanımızın tecrübesi, birikimi hep önümüzü açacak.

Bu aile ziyareti sırasında da son derece sıcak bir şekilde karşılandık. Gerçekten mahcup oldum; Sayın Genel Başkanın buraya kadar uğurlaması kendi nezaketini gösteriyor. Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Genel merkezdeki devir teslimden sonra bir açıklama yaparız" dedi.

'İÇİMDE BİRİKTİRDİĞİM DÜŞMANLIK YOK'

Özgür Özel, devir teslim töreni için eşi Didem Özel ile birlikte geldiği Ankara Esenboğa Havalimanında partililerin ilgisiyle karşılandı.

Özel, zorlu bir kongre süreci geçirdiklerini söylerken, "Elbette böyle sembolik günlerde böyle karşılamalar önemli ama artık protokolü azaltacağız, koruma sayısını azaltacağız. İlk gün gelen koruma ekibini yollamak istedik. 'Öyle olmaz, artık istemeseniz de korunmanız gereken bir statünüz var' dediler. Yarından itibaren o işe sosyal demokrat bir partiye, sosyal demokrat bir lidere yakışır şekilde düzenleyeceğiz.

Zorlu bir kongre süreci geçirdik. Öncesinde çok üzüldük, kırıldık, söylenmeyecek sözler söylendi. Onları parti içinde konuşuruz, bir daha bunların olmaması için gerekli tedbirleri almak boynumun borcu. Ankara'ya adımımı atıyorum, geçmişten bugüne hatırladığım, içimde biriktirdiğim bir düşmanlık, alınacak intikam yok, kat edilecek yol var, iktidara gitmek durumundayız hep beraber.

Ankara'da mevcut belediyelerimizi koruyacağız ama üstüne kimsenin aklına, hayaline getirmeyeceği başarı koymak durumundayız. Bunun için örgütümüze güveniyoruz" dedi.

8088194.jpg

'TOLGA ŞARDAN’A YAPILAN, TÜM GAZETECİLERE YAPILACAKTIR'

CHP'nin yeni başkanı Özel, gazetecilerin Dezenformasyon Yasası'na karşı gerçekleşen nöbete de destek verdi. Nöbette kurulan serbest kürsüde konuşan Özel, CHP’nin itiraz başvurusunun altında imzası bulunan milletvekillerinden biri olduğunu hatırlatarak “AYM iptal yönünde karar almazsa yarından itibaren geçen hafta Tolga Şardan’a yapılan, tüm gazetecilere yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

AYM’ye kararıyla ilgili bir şey söylemeye gerek olmadığını ifade eden Özel, “AYM’nin Anayasa’ya uymasını bekliyoruz, halkın bilgi alma hakkını ve basın özgürlüğünü koruyacak adımı atacağına inanıyoruz” dedi.

Sansür yasasının yürürlükte kalmasına sebep olanların bunu dünyaya anlatamayacaklarını ve Türkiye’nin bunu kaldıramayacağını belirten Özel, “AYM’deki yargıçların kim tarafından hangi dönemde atandığına bakılmaksızın vicdanlarıyla karar vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ BÜTÜN DÜNYADA ZORA SOKARLAR'

Özel, bir gazetecinin AYM'den tam tersi yönde bir karar çıkması durumunda CHP'nin tavrının ne olacağına ilişkin sorusuna da, "Tam tersi bir karar ihtimalinin burada tartışmanın bence AYM'nin vereceği kararla ilgili, iptal etmeme ihtimalini konuşmanın şu aşamada yanlış olduğunu düşünüyorum. Öyle bir şey olacak olursa Türkiye'yi bütün dünyada zora sokarlar. Türkiye'de gazetecilik mesleğini bitme noktasına getirirler. Böyle bir kara lekeyi taşımak istemeyeceklerini düşünüyorum. Aksi durum, her şeyi bozar. İnsanların ekonomisini bile bozar. Basın özgürlüğünün olmadığı, gazetecilerin hapse tıkıldıkları bir ülkeye, öyle çok bekledikleri ne yabancı sermaye gelir ne Türkiye'nin güven endeksi gelir, hiçbir şey olmaz. Burada verilecek karar son derece kritiktir. Hepimiz için önemlidir. Aksini düşünmüyoruz. Aksinin olması durumunda bunu olağanüstü şekilde değerlendiririz. Olağan olan buradan hukuka uygun, anayasaya uygun bir karar çıkmasıdır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN