Erdoğan 'Yeter söz milletin' sloganına bir kez daha sahip çıktı: CHP bizi taklit ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan "Yapımı süren Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nı inşallah 2025 yılında bitiriyoruz" dedi. Adnan Menderes'in tek parti faşizmine karşı 'Yeter söz milletin' dediğini vurgulayan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kendilerini taklit etmekle suçladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Milletimiz tarih boyunca güçlü devletler kurmuş, idaresi altında yaşayan herkesi korumuş, güvende tutmuş, müreffeh kılmıştır. Bu topraklarda Selçuklu'dan Osmanlı'ya oradan Cumhuriyete uzanan her mücadelenin başımızın üzerinde yer vardır. Kendi öz yurdunda garip hale düşürülmeye çalışıldığında bile milletimiz bu vizyonu kaybetmemiş, ecdadın hayallerine sahip çıkmıştır.

Geliştirdiğimiz son teknoloji ürünü İHA'lara Kızılelma adı verirken de bu kavramın işaret ettiği hedefi hayal ediyorduk. Osmanlı Söğüt'te başladığı yolculuğunu önce Bursa, Edirne, İstanbul, Belgrad ve Viyana kapılarına kadar sürdürürken toprak kazanma peşinde değildi, ayak bastığı her yeri eman yurdu haline getirme gayesi taşıyordu.

'14 MAYIS'TA BURASI BİR BAŞKA PATLAYACAK'

Bu coşkunuz, bu heyecanınız inanıyorum ki 14 Mayıs'ta burası bir başka patlayacak. Buna hazır mıyız? Hayallerini kaybeden Kızılelması kalmayan milletler tıpkı geçmiştekiler gibi tarihin tozlu sayfaları arasına karışmaya mahkumdur. Biz millet olarak hayallerimden asla vazgeçmediğimiz için hala dimdik ayaktayız. Bölgemize ve dünyaya sözümüzü söylüyoruz. Emperyalistlerin kirli düzeni aksine bizim hayallerimiz hep barış ve hakkaniyete dönüktür

Biz hiçbir zaman sizlerin ve milletimizin hiçbir ferdinin vaktini hamasetle heba etmedik. Allah'ın yardımı ve milletin desteğine güvenerek çıktığımız yolculukta medeniyet ve tarih mirasımızı bize ışık tutan rehber olarak gördük. Ne söylediysek onu yapmanın gayreti içinde olduk. Ne söz verdiysek yerine getirmek için gece gündüz çabaladık. Kazanımlarımız öylesine büyük ki, bunların telafisi sadece vakit meselesidir. Yaşı müsait olanlar 20 yıl öncesinin eski Türkiye'sini hatırlar mı?

Ülkemize 20 yılda asırlık eser ve hizmetler kazandırdık derken ne mübalağa yapıyoruz ne de kimseyi kandırmaya çalışıyoruz. Sadece tüm kalbimizle inandığımız somut verileri ortada olan bir hakikati dile getiriyoruz. Ülkemizin tarihi olarak eski, coğrafi olarak küçük şehirlerinden olan Bilecik bunların en yakın şahididir.

Ülkemizi en iyi eserlere, ekonomik altyapıya, askeri güce kavuşturma mücadelesi veriyoruz. Her kim Osmanlı Devleti'ni kötülüyorsa kuyruk acısı vardır. Osmangazi ve Osmanlı'yı yöneten herkesi şükranla anıyorum. Rabbim onların bize bıraktığı emaneti daha ileriye taşımaya nasip etsin.

HIZLI TREN HATTINI 2025'TE BİTİRİYORUZ

Bursa ve Eskişehir güzergahlarında yol çalışmalarının bir kısmını bu yıl, bir kısmını seneye tamamlıyoruz. Ankara-Eskişehir-Bilecik-İstanbul YHT hattını, Bilecik YHT garını, Bozüyük lojistik merkezinin birinci etabını hizmete açtık. Yapımı süren Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren hattını inşallah 2025 yılında bitiriyoruz.

'500 MİLYON LİRALIK TARIMSAL DESTEK VERDİK'

Tarım ve ormancılıkta Bilecik'e 12 baraj, 27 sulama tesisi, 30 taşkın koruma tesisi, 3 hidroelektrik santrali inşa ettik. Durmak yok… Toplam 40 bin dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek 5 baraj ile 26 bin dekar araziyi sulayacak 4 sulama tesisinin yapımı sürüyor. Bilecikli çiftçilerimize toplamda 500 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik.

Sanayi ve teknolojide şehrimize 2 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 7 ar-ge merkezi ve bir tasarım merkezi kurduk. Enerjide Bilecik, Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri, Osmaneli, Gölpazarı, Dodurga, İnhisar ve Yenipazar'a doğal gaz arzını sağladık. Durmak yok, yola devam.

Bayırköy'deki konutlarımızın yapımına başladık. Söğüt Millet Bahçesi'ni hazır hale getirdik. 4 millet bahçesinin yapımına en kısa sürede başlıyoruz. Bilecik'te toplam 20 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık.

'BAY KEMAL SSK'NIN GENEL MÜDÜRÜYKEN HASTANELERE GİRİLMEZDİ'

Yarın birileri de buralara gelecek. Onlara sormak lazım siz ne yaptınız? Bugün açılışını yaptığımız yerlerle birlikte Bilecik'te doğal gaz götürmediğimiz yer kalmadı. Bilecik'e hizmetlerimiz saymakla bitmiyor. 1 milyar 771 milyonu geçen kamu yatırımının resmi açılışını yapıyoruz. Biz sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Şu hastanelerin güzelliğine bakın. Bu bay Kemal SSK'nın genel müdürüyken bu hastanelere girilmezdi girilmez. Tarımda 7 bin 600 dekar alanı sulayacak alanın resmi açılışını yapıyoruz.

İlk Altın dökümünü gerçekleştirdiğimiz Gübretaş şirketine ait altın madeni ocağı burada. İlk etapta 70 milyon dolarlık yatırımla işletmeye açtığımız bu tesisin toplam yatırım tutarı 500 milyon doları bulacak. Bu maden tesisi şimdiden bin kişiyi istihdam etmeye başladı. Petrolle birlikte ithalatımızda en büyük yeri tutan altın üretiminde daha büyük seviyelere çıkmamız gerekiyor. Kısa sürede önemli ilerlemeler sağlayacağız.

'BAY KEMAL BİZİ TAKLİT EDİYOR'

Seçimlere Türkiye Yüzyılı vizyonu ile hazırlanıyoruz. Rahmetli Menderes tek parti faşizmine karşı 'Yeter söz milletin' demişti. Her ne kadar Menderes’in sonu idam sehpasında bitmiş olsa da bu söz yıllardır milletimizin yüreğinde yankılanmaya devam etmiştir. Şimdi çıkmış Bay Kemal bizim sözlerimizi taklit ediyor. Bay Kemal bu sözü biz ne zaman söyledik senin haberin var mı? Bunlar darbeci darbeci. Bunlar vesayetçi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN