Erdoğan, sel bölgesi Rize'den çağrıda bulundu: Şu yamaçlarda 5 kat, 10 kat binaları yapmayın

Erdoğan, sel bölgesi Rize'den çağrıda bulundu: Şu yamaçlarda 5 kat, 10 kat binaları yapmayın

Sel bölgesi Rize'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, buruk bir bayram geçirildiğini söyleyerek, Rize'den çağrıda bulundu: Şu yamaçlarda 5 kat, 10 kat binaları yapmayın. O binalar her an kaymayla karşı karşıya kalıyor. Ayrıca, Erdoğan'ın konuşması öncesi bakanların anonsla takdim edildiği sırada afet bölgesinden yükselen alkışlar ise tepki çekti. Öte yandan Erdoğan, konuşması sonrası vatandaşa çay fırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel bölgesi Rize'de konuştu. Erdoğan'ın konuşması öncesi bakanların takdim edilmesi sırasında afet bölgesinde yükselen alkış sesleri dikkatlerden kaçmadı. Rize'de bakanların alkışlarla karşılanması ise tepki çekti.

Öte yandan Erdoğan'ın konuşması bitiminde sel felaketini yaşayan vatandaşlara çay fırlattığı görüldü.

ayyy.jpg

"BURUK BİR BAYRAM GEÇİYORUZ"

Erdoğan, konuşmasına Kurban Bayramı'nı tebrik ederen başladı ve "Bugün 2 bayramı bir arada kutluyoruz. Aynı zamanda cuma. Hem Rizeli hem Artvinli kardeşlerimiz hem de bizler bölgemizde yaşanan afetler nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz" dedi.

Sel nedeniyle kaybolan 2 vatandaşın bulunması için tüm birimlerin gayret gösterdiğini belirten Erdoğan, "Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Rizeli hemşerilerime geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

"DEVLET İMKANLARINI SEFERBER ETTİK"

"Afet haberini alır almaz devletin imkanlarını seferber ettik" diyen Erdoğan, şu ana kadar Rize'de 328'i arama kurtarma personeli olmak üzere 2 bin 860 personel ve 705 aracın görev yaptığını ve afetten dolayı kapanan 426 yolun hemen tamamının ulaşıma açıldığı bilgisini paylaştı.

1-001.jpg

"550 KONUT İNŞA EDECEĞİZ"

4 bölgede bin 207 binada hasar tespit çalışması yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Rize'de taşkın riski altında 665 yapı tespit edildi. Yaraların süratle sarılması için projelerimizi devreye alıyoruz. TOKİ başkanlığımızla selden en çok etkilenen 4 bölgede proje çalışmalarımızı başlattık. Toplam 550 konut inşa edeceğiz

Köylerimizde altında ahırı olan 50 adet köy evi yapacağız. Ayrıca 5 adet çay evi yapma kararı aldık. İnşallah 1 sene içinde konutlarımızı tamamlayacağız. Evleri taşkın riski altında olan vatandaşlarımızı da inşa edeceğimiz konutlarımıza taşıyacağız" dedi.

"YARALARI EN KISA ZAMANDA SARACAĞIZ"

Erdoğan, selden etkilenen Rizeli ve Artvinlilere seslenerek, "Müsterih olun" dedi. Erdoğan, "Nasıl daha önce Trabzon Araklı'da, Giresun'da yaşanan sel felaketlerinde, yine Elazığ ve İzmir'de yaşanan depremlerde vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmadıysak burada da yaraları en kısa zamanda saracağız" ifadelerini kullandı.

2.jpg

"NE YAZLAR ESKİ YAZ, NE KIŞLAR ESKİ KIŞ"

"Allah dünyayı bir ölçü üzerinde yaşanmıştır" şeklinde konuşan Erdoğan, "Bu dengenin kaybolması durumunda felaketler kaçınılmaz olur. Denge bozulunca rahmet olarak gördüğümüz yağmur tabiat için bir afete dönüşür. Dünyanın hemen her bölgesinde son zamanlarda neler olduğunu izliyorsunuz. Ne yazlar eski yaz, ne kışlar eski kış, ne de baharlar eski bahar" dedi.

"DÜNYANIN TABİATLA EN UYUMLU ŞEHİRLERİNİ İNŞA ETTİK"

Erdoğan, "Diğer varlıkların da bizim gibi dünyada hakkı olduğunu kabul etmeliyiz" diyerek, "Çevreyle münasebetimizi tahakküm yerine uyum üzerine inşa etmeliyiz. Biz dünyanın tabiatla en uyumlu şehirlerini inşa etmiş bir milletiz" açıklamasında bulundu.

3-001.jpg

"YAMAÇLARDA 5 KAT, 10 KAT BİNALARI YAPMAYIN"

Erdoğan, sel bölgesi Rize'de çağrıda bulunarak, "Şu yamaçlarda 5 kat, 10 kat binaları yapmayın. O binalar her an kaymayla karşı karşıya kalıyor" dedi.

Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Afetlere hazırlık, afet yönetimi hususunda da kurumlarımızın kapasitesini ve etkinliğini artırdık. Vatandaşımız artık devletini hemen yanında buluyor. Sadece devletin kararlı olması sorunların çözümü için kafi gelmiyor. Belediyelerden sivil vatandaşa, milletimizin tamamının bu süreci sahiplenmesi gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN